Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po príchode hviezdy spomienka na Slováka: Po Petrovi Saganovi je to ďalší míľnik!

Slovinská cyklistická hviezda Primož Roglič prestupuje do nemeckého tímu Bora-hansgroghe. Príchod elitného pretekára oznámil v piatok šéf tímu Ralph Denk.

06.10.2023 12:57
Primož Roglič Foto:
Primož Roglič bude jasnou jednotkou v tíme Bora-hansgroge.
debata

33-ročný Roglič Prichádza do Bory z tímu Jumbo-Visma, s ktorým mal pôvodne zmluvu až do konca roku 2025. Podľa neoficiálnych informácií ho musel nemecký tím vykúpiť zo zmluvy.

Slovinec patrí medzi najúspešnejších cyklistov posledných rokov. Medzi jeho najvýznamnejšie víťazstvá patria víťazstvá na Vuelte (2019, 2020, 2021) a tohtoročné na Giro d'Italia. V roku 2021 získal zlatú olympijskú medailu na hrách v Tokiu. S Borou chce dosiahnuť víťazstvo na Tour de France, ktoré mu zatiaľ chýba.

„Po Petrovi Saganovi je to ďalší míľnik. Môže nám pomôcť a je presne to, čo nám chýbalo,“ komentoval novú akvizíciu šéf tímu Denk. Podrobnosti o výške platu či dĺžke zmluvy stajňa nezverejnila.

Cavendish Čítajte viac Sagan končí, jeho rival ide ďalej. Cavendish dostal novú zmluvu

„Vždy sme si počínali dobre, ale na Grand Tours ste mohli vidieť, že jeden kúsok nám chýbal. Veríme, že Primož dokáže túto medzeru vyplniť. Som presvedčený, že mu môžeme poskytnúť skvelý tím, ktorý bude schopný splniť veľký cieľ.“

V roku 2020 Rogliča na Tour de France dostihol jeho krajan Tadej Pogačar v predposledný deň horskej časovky. V nasledujúcich dvoch podujatiach na francúzskych cestách odstavili Slovinca z pretekov zranenia.

Bývalý skokan na lyžiach začal svoju cyklistickú kariéru pred desiatimi rokmi v slovinskom tíme Adria. Od roku 2016, keď už Denk neúspešne rokoval s Rogličom, súťažil za holandský tím Jumbo, ktorý v súčasnosti rokuje o fúzii s belgickým pretekárskym tímom Soudal.

10 Sagan Čítajte viac Smutný odchod šampióna, píšu Česi. Svet nesúhlasí, Saganovu kariéru ospevujú slávne mená

Rogličov už vyšší vek nebol pre Denka prekážkou, stále považuje Rogliča z dlhodobého hľadiska za víťazného jazdca.

„Diskutovali sme o tom hore a dole. Veríme, že je to možné. Možno ešte nie je taký opotrebovaný, cyklistike sa venuje len desať rokov,“ povedal Denk a citoval Alejandra Valverdeho ako príklad špičkového profesionála, ktorý bol v absolútnej špičke aj vo veku 40 rokov.

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Primož Roglič #Ralph Denk