Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvár zaliata krvou. Evenepoel mal v cieli Vuelty nepríjemný pád, zrazil sa s novinárkou

Belgický cyklistka Remco Evenepoel z tímu Soudal–Quick-Step zvíťazil v pondelkovej tretej etape španielskej Vuelty. Druhý skončil Jonas Vingegaard z Jumbo–Visma a tretí finišoval Juan Ayuso z SAE Team Emirates.

28.08.2023 18:41
3 Evenepoel Foto: ,
Remco Evenepoel.
debata

O víťazovi etapy rozhodol až záverečný šprint skupiny, tesne po dojazde sa Evenepoel zrazil s novinárkou a skončil so zakrvavenou tvárou. Belgičan sa ujal aj vedenia v celkovom poradí.

Počas tretej etapy 78. ročníka pretekov čakali na pelotón dve horské prémie prvej kategórie Coll d'Ordino (8,9 km; 5,1 %) a Arimsal (8,3 km; 7,7 %), kde sa etapa zároveň končila.

Sto kilometrov pred cieľom sa do čela prebojovali Mathis Le Berre z Arkéa Samsic a José Manuel Díaz z Burgos-BH. Ešte niečo vyše 70 km do cieľa mali štyri minúty a päť sekúnd k dobru na balík.

Na čele pretekov sa záverečných 51 kilometrov nachádzali Pieter Serry zo Soudal – Quick Step a Dylan Van Baarle z Jumbo-Visma.

Andreas Kron Čítajte viac Dážď a pády zasiahli Vueltu. Druhá etapa patrila Kronovi, do červeného sa obliekol Talian

Únik mal 44 kilometrov pred páskou k dobru tri minúty a dvadsať sekúnd. Záverečných päť kilometrov viedol Damiano Caruso z Bahrainu Victorious a Lennard Kämna z Bora–Hansgrohe, duo si vytvorilo na pelotón náskok minútu a 35 sekúnd.

Tritisíc metrov pred páskou sa na čele osamostatnil Kämna, ale balík ho dostihol kilometer pred koncom.

Tesne pred cieľom sa ešte pokúsil osamostatniť Marc Soler z UAE Team Emirates, ale nepochodil, keďže sa na neho dotiahlo viacero jazdcov vrátane jeho tímového kolegu Joaa Almeidu.

V záverečnom šprinte to ani jemu na víťazstvo nestačilo, najviac síl mal Evenepoel.

78. ročník Vuelty – 3. etapa (Súria – Arinsal, 159 km):

1. Remco Evenepoel (Belg./Soudal Quick-Step) 4:15:39 h, 2. Jonas Vingegaard Rasmussen (Dán./Jumbo-Visma), 3. Juan Ayuso Pesquera (Šp./SAE Team Emirates), 4. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 5. Marc Soler (Šp./SAE Team Emirates), 6. Enric Mas Nicolau (Šp./Movistar Team), 7. Lenny Martinez (Fr./Groupama-FDJ), 8. Cian Uijtdebroeks (Belg./Bora-Hansgrohe), 9. Joao Almeida (Portug./SAE Team Emirates), 10. Aleksander Vlasov (Rus./Bora-Hansgrohe) všetci +1 s

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Remco Evenepoel #Vuelta 2023