Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie sme cvičené opice! Favorit Vuelty sa obul do organizátorov. Čo ho naštvalo?

Z talianskeho Gira odstúpil kvôli covidu, teraz sa zase obhajca víťazstva na poslednom podujatí Grand Tour v sezóne obul do organizátorov Vuelty. "Bolo to extrémne nebezpečné," uviedol v cieli tímovej časovky. Čo sa stalo?

27.08.2023 16:23
800429063 Foto:
Remco Evenepoel.
debata

Problémom bolo, že na trati nemali všetky tímy rovnaké podmienky. Zatiaľ čo prvé stajne prichádzali do cieľa okolo siedmej večer, ešte za svetla, Evenepoel so svojimi kolegami až po ôsmej večer, keď už sa výrazne stmievalo.

Navyše sa v uliciach Barcelony jazdilo na mokrej vozovke, pretože pred začiatkom časovky sa strhla búrka a pršalo aj počas celej etapy. To spôsobilo niekoľko nepríjemných pádov.

Napríklad Ineos Grenadiers už počas prvého dňa stratil jedného z ôsmich pretekárov, keď po páde v prvej zatáčke už nebol schopný pokračovať Laurens de Plus.

Tijl De Decker Čítajte viac Cyklistický svet smúti. Po zrážke s autom zomrel víťaz Paríž-Roubaix. Mal len 22 rokov

Zatiaľ čo víťazný tím DSM-firmenich vyrážal na trať ako druhý a mal aj napriek zatiahnutej oblohe relatívne dobrú viditeľnosť, Soudal-Quick Step prechádzal veľkou časťou trate už za tmy, pri umelom osvetlení.

A aj keď Evenepoel je známy tím, že sa nechá ľahko vytočiť, v tomto prípade sa jeho hnevu mohol len málokto čudovať.

„Bolo smiešne mať tímovú časovku v tejto tme. Nevideli sme ani hov.., cesta bola nebezpečná a plná vody. Nie sme cvičené opice v cirkuse,“ rozčuľoval sa pred médiami Belgičan.

Remco Evenepoel Čítajte viac Favoritom Vuelty majster sveta a vlaňajší šampión. Medzi vyzývateľmi aj víťaz Tour de France

Evenepoel je popri Vingegaardovi, Rogličovi, Thomasovi či Ayusovi jedným z hlavných favoritov na celkové víťazstvo na Vuelte. V sobotu sa ale z veľkých mien najviac darilo Enricovi Masovi.

„Aj vy, chalani, potrebujete svetlo na kamerách, čo jednoznačne potvrdzuje, že je tma. Takže si asi viete predstaviť, aké je to sedieť na bicykli, dostávať sprchu vody do tváre a nevidieť ani meter pred seba,“ dodal Evenepoel.

Obhajca vlaňajšieho triumfu poukázal tiež na to, že vo veľmi technickej trati nemal žiadny z veľkých tímov chuť riskovať. V nedeľu pokračuje Vuelta už klasickou etapou z Matara do Barcelony.

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Remco Evenepoel #Vuelta 2023