Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Žijúca legenda, vítal ho organizátor. Sagan vyhral najstaršie kritérium vo Francúzsku

Peter Sagan sa stal víťazom najstaršieho kritéria vo Francúzsku. Na utorňajších exhibičných pretekoch v Quillane, ktoré sa konajú od roku 1938, potvrdil úlohu najväčšieho favorita.

15.08.2023 21:30 , aktualizované: 21:55
debata

Šéf organizačného tímu Patrick Quinta pred podujatím neskrýval nadšenie a na adresu Sagana nešetril superlatívmi.

„Je žijúcou legendou, fenoménom v cyklistike. Je naozaj potešením privítať ho u nás doma, najmä preto, že to bude jeho jediným kritériom vo Francúzsku a na konci sezóny končí svoju kariéru na ceste, aby sa mohol venovať horskej cyklistike a bojovať o miestenku na OH v Paríži,“ citovali ho viaceré francúzske médiá.

Pozrite si, ako vyzeral Saganov príchod do cieľa.

Jazdec francúzskej stajne TotalEnergies sa minulý víkend predstavil na pretekoch MS v horskej cyklistike v Glasgowe, kde finišoval na 63. mieste. Miestenku na OH v Paríži si nevybojoval, môže ju však získať prostredníctvom Svetového pohára či vďaka voľnej karte.

Začiatkom septembra ho čaká štart na klasike v Plouay, v polovici septembra ďalšie podujatie, ktoré nekonkretizoval a sezónu zakončí pretekmi vo Vendé.

Svrček v cieli Čítajte aj Sľuboval, že mi pomôže naháňať lídra. Svrček nám vysvetlil, ako to bolo s vodou pre Portugalčana, ktorý ho nakoniec prešpurtoval

V roku 2024 bude pretekať v horskej cyklistike za tím Specialized Factory Racing.

Jeho úspech v Quillane nebol jediným úspech na exhibičných kritériách v tejto sezóne. Koncom júla si podmanil v hromadnom dojazde podujatie s názvom Axion Lugano Summer Ride vo Švajčiarsku.

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan