Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žijúca legenda, vítal ho organizátor. Sagan vyhral najstaršie kritérium vo Francúzsku

Peter Sagan sa stal víťazom najstaršieho kritéria vo Francúzsku. Na utorňajších exhibičných pretekoch v Quillane, ktoré sa konajú od roku 1938, potvrdil úlohu najväčšieho favorita.

15.08.2023 21:30 , aktualizované: 21:55
debata

Šéf organizačného tímu Patrick Quinta pred podujatím neskrýval nadšenie a na adresu Sagana nešetril superlatívmi.

„Je žijúcou legendou, fenoménom v cyklistike. Je naozaj potešením privítať ho u nás doma, najmä preto, že to bude jeho jediným kritériom vo Francúzsku a na konci sezóny končí svoju kariéru na ceste, aby sa mohol venovať horskej cyklistike a bojovať o miestenku na OH v Paríži,“ citovali ho viaceré francúzske médiá.

Pozrite si, ako vyzeral Saganov príchod do cieľa.

Jazdec francúzskej stajne TotalEnergies sa minulý víkend predstavil na pretekoch MS v horskej cyklistike v Glasgowe, kde finišoval na 63. mieste. Miestenku na OH v Paríži si nevybojoval, môže ju však získať prostredníctvom Svetového pohára či vďaka voľnej karte.

Začiatkom septembra ho čaká štart na klasike v Plouay, v polovici septembra ďalšie podujatie, ktoré nekonkretizoval a sezónu zakončí pretekmi vo Vendé.

Svrček v cieli Čítajte aj Sľuboval, že mi pomôže naháňať lídra. Svrček nám vysvetlil, ako to bolo s vodou pre Portugalčana, ktorý ho nakoniec prešpurtoval

V roku 2024 bude pretekať v horskej cyklistike za tím Specialized Factory Racing.

Jeho úspech v Quillane nebol jediným úspech na exhibičných kritériách v tejto sezóne. Koncom júla si podmanil v hromadnom dojazde podujatie s názvom Axion Lugano Summer Ride vo Švajčiarsku.

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan