Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neprežil zrážku s kamiónom. Pri tréningu v Belgicku zomrel 25-ročný profesionálny cyklista

Iba pár týždňom po úmrtí Gina Mädera na pretekoch Okolo Švajčiarska zarmútila cyklistický svet ďalšia tragická správa. Pri tréningu v Belgicku zomrel 25-ročný Austrálčan s írskym pasom Connor Lambert.

14.07.2023 13:22
XBHs9hvs NKY5QJAEFFE4r R Foto:
Connor Lambert.
debata (1)

Lambert pochádzal z austrálskeho Bunbury a minulú sezónu jazdil za kontinentálny tím XSpeed United Continental.

V posledných dňoch trénoval v Belgicku a ako informovali austrálske médiá, počas tréningu prišiel o život po zrážke s kamiónom.

Sagan Tour Čítajte viac Nečakaný koniec v TotalEnergies, Američania idú s ním. Sagan o špurtoch: Keď tam vidím Pogačara, môže byť z toho masaker

„Stratili sme naozaj dobré človeka. Posielam pozitívne myšlienky rodine a všetkým v cyklistickom klube, kde pôsobil. Je hrozné počuť takéto správy,“ povedal etapou na Tour de France jeho krajan Jai Hindley, s ktorým v mladosti často jazdil.

„Bol to veľmi milovaný a zbožňovaný syn, brat a strýko. Sme v ťažkej situácii, preto prosíme o súkromie. Ľudia ho milovali,“ povedala jeho sestra Tara.

Lambert sa okrem súťažnej cyklistiky venoval aj mentoringu mladých cyklistov v rámci South West Academy of Sport v Austrálii. Do tejto organizácie vstúpil v roku 2011.

Peter Sagan Čítajte viac Nedostatok rešpektu? Že to hovorí práve Sagan! Iba zostarol, nemal ho k nikomu, reaguje hviezdny Čech

Bernice Butlionová, generálna riaditeľka organizácie, zdieľala na Instagrame vyhlásenie, v ktorom opísala smútok za obrovskou stratou.

„Bol skutočnou inšpiráciou pre všetkých, ktorí mali tú česť ho poznať. Jeho odchod zanechal nezmazateľnú stopu v našich srdciach a športovej komunite.“

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #nehoda #Connor Lambert