Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V šprintoch sa mi nedarilo, ale ešte nie je koniec, hlási Sagan. Potrápila ho reťaz

Peter Sagan si v nedeľnej 9. etape Tour de France strážil časový limit a do cieľa prišiel na 154. mieste so stratou 29:54 min na víťaza Michaela Woodsa.

09.07.2023 20:42
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

Slovenský cyklista mal na začiatku etapy technické problémy. Vypadol z balíka po tom, čo mu spadla reťaz, neskôr sa vrátil späť do pelotónu.

V celkovej klasifikácii mu patrí 128. miesto, v bodovacej súťaži je na 28. priečke.

Michael Woods Čítajte aj Brutálny návrat na sopku zvládol najlepšie veterán. Pogačar lídra zlomil, no žltý dres mu nevzal

"Dnes bolo teplo, ale dalo sa to zvládnuť. Som určený do šprintov, ale tento rok sa mi v nich zatiaľ nedarilo. Stále však nie je koniec.

Uvidíme, ako sa po dni voľna budú vyvíjať ďalšie okolnosti. Myslím si, že druhý týždeň bude veľmi ťažký, ťažší ako tretí. Uvidíme, ako to pôjde ďalej," povedal slovenský cyklista pre RTVS.

Jonas Vingegaard si v nedeľu udržal žltý dres pre lídra, ale jeho prenasledovateľ Tadej Pogačar znížil stratu na 17 sekúnd.

Po dni voľna bude Tour pokračovať utorňajšou 10. etapou, ktorý bude mať jednoduchší profil ako nedeľná. Vo videu ju hodnotí cyklistický expert Lukáš Timko:

Trpký koniec Marka Cavendisha a pády v 8. etape Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ubolený Mark Cavendish po páde v 8. etape.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan