Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáš rešpekt, na Tour končím kvôli tebe! Prekvapenie z TotalEnergies zúri na diváka, ktorý mal radšej zostať doma

Bol jedným z najväčších prekvapením tohtoročnej Tour de France. Jeho ďalšie účinkovanie zmaril nezodpovedný fanúšik. Belgický cyklista tímu TotalEnergies Steff Cras na najslávnejšom etapovom podujatí skončil.

09.07.2023 07:07
Steff Cras Foto:
Steff Cras v opatere zdravotníkov po tvrdom páde.
debata (15)

Po Britovi Markovi Cavendishovi bol líder francúzskej stajne druhým pretekárom, ktorému sa stala sobotňajšia 8. etapa osudnou.

Kolega Petra Sagana skončil v nemocnici so zranením pravého členka a kolena. Cras na twitteri nešetril fanúšika, ktorý ho pripravil o šancu dostať sa do najlepšej desiatky celkového poradia. Pred etapou bol trinásty.

Steff Cras 4 Čítajte aj Valach ratujúci Saganovho kolegu, plač na nosidlách, odháňanie fotoreportérov. Pozrite si emotívne zábery z drsnej etapy

Fanúšik vyšiel na cestu a spôsobil pád skupiny jazdcov.

„Keď divák vstúpi viac ako meter na cestu a nepohne sa, keď prichádza pelotón, tak nech radšej zostane doma. Nemáš rešpekt voči jazdcom. Verím, že sa cítiš skutočne vinný. Kvôli tebe musím opustiť Tour,“ napísal 27-ročný Cras.

Do incidentu približne šesť kilometrov pred cieľom sa zapojili aj Simon Yates a Mikel Landa, ktorí po páde stratili 47 sekúnd, no v pretekoch môžu pokračovať.

Peter Sagan, bilbord Čítajte viac Všetci sme boli prevarení, vravel v cieli Sagan. Reagoval aj na stratu lídra a smutný koniec dlhoročného rivala

Pohoršili si však v celkovom hodnotení – Yates klesol zo štvrtého na šieste miesto, Landa padol o tri pozície na štrnástu priečku.

Nedeľnú deviatu etapu so štartom v Saint-Léonard-de-Noblat a cieľom po stúpaní na spiacu sopku Puy de Dôme v Centrálnom masíve, budeme sledovať naživo.

Trpký koniec Marka Cavendisha a pády v 8. etape Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ubolený Mark Cavendish po páde v 8. etape.
15 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #TotalEnergies #Steff Cras