Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutné slová cyklistického influencera o Saganovi: Bolí ma, keď vidím špičkového športovca, ako takto zápasí

Peter Sagan rozvíril cyklistickú hladinu ešte pred začiatkom Tour de France. Môže za to správa o treste, ktorý dostal za jazdu na mopede v ťažkej opitosti. O udalosti píšu všetky svetové médiá a vyjadrujú sa aj cyklistické osobnosti.

30.06.2023 05:44
Sven Nys Foto:
Sven Nys na momentke z roku 2006.
debata (37)

Sven Nys je bývalý majster sveta v cyklokrose, osemnásobný víťaz Svetového pohára. O svoje postrehy sa často delí so svojimi followermi na Twitteri, kde ho sleduje takmer 250-tisíc ľudí.

Čo nás na TdF 2023 čaká a neminie Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Slnečnice popri ceste symbolizujú pohodovú...

Nys sa najnovšie vyjadril aj ku kauze, ktorá sa nepriamo dotýka aj Slovenska.

„Peter Sagan vniesol do tohto športu Rock & Roll a bolo skvelé. V uplynulých rokoch mu na gitare praskli struny. Je to hanba a bolesť vidieť špičkového športovca, ako takto zápasí,“ napísal Nys na sociálnej sieti.

Sven Nys je bývalý cyklokrosár. Je dvojnásobný majster sveta, sedemnásobný víťaz svetového pohára, s viac ako 140 súťažnými víťazstvami je považovaný za jedného z najlepších cyklokrosových pretekárov svojej generácie a zostáva významnou postavou cyklokrosu.

Okrem cyklokrosu je Nys aj päťnásobným národným šampiónom v horskej cyklistike a v tejto disciplíne štartoval na dvoch olympijských hrách.

Žiaľ, tento pohľad na trojnásobného majstra sveta nie je ojedinelý. Aj viaceré cyklistické médiá dvíhajú obočie. Pripomínajú, že to nie je prvý incident podobného druhu.

„Opäť opitý Sagan. Tentoraz pod vplyvom alkoholu šoféroval motorový skúter,“ informuje napríklad španielsky cyklistický portál IberoBike. Pripomína tiež Žilinčanov incident počas pandémie v roku 2021.

Spolu so svojím bratom Jurajom vtedy porušili v Monaku zákaz vychádzania. Keď ich zastavila polícia, mladší zo súrodeneckej dvojice mal spanikáriť, vzpierať sa zatknutiu a mal pritom zraniť policajta.

28. majstrovstvá SR - Peter Sagan Čítajte viac Príprava na Tour? Sagan s tromi promile v krvi. Dostal podmienku aj zákaz šoférovania

Sagan dostal pokutu vo výške 5000 eur, musel uhradiť musel súdne trovy a ďalšiu pokutu. Podľa francúzskych médií mal byť aj vtedy pod vplyvom alkoholu.'

„Nikto poriadne nevie, čo sa s Petrom Saganom deje, no jeho rozlúčku s profesionálnou cyklistikou na ceste čoraz viac zatieňujú správy o tom, čo robí mimo bicykla,“ kritizuje IberoBike.

Stále však platí, že najkritickejší voči slovenskej cyklohviezde sú v Beneluxe.

Benji Naesen, populárny cyklistický insajder z Belgicka, kritizoval Sagana aj na začiatku týždňa. Nepáčilo sa mu, ako Slovák kričal na českého kolegu Pavla Bittnera po páde v cieli na národnom šampionáte v Tlmačoch.

Vtedy mu odkázal, že sa správal ako somár. Teraz bol ešte tvrdší: "Sagan upadá nielen ako jazdec, ale čo je horšie, aj ako človek. Smutné,“ napísal Belgičan 50-tisíc ľuďom, ktorí ho sledujú na twitteri.

Prípad si všimol aj rešpektovaný denník Het Laatste Nieuws.

20. majstrovstvá SR - Peter Sagan Čítajte viac Okolo Slovenska privíta štyri World tímy. Príde aj Sagan? Šéf pretekov prehovoril

„Keď polícia Sagana podrobila dychovej skúške, výsledok ukázal 1,46 mg/l, čo je cez tri promile v krvi. To zodpovedá 15 až 20 pohárom piva,“ informujú Belgičania.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sven Nys