Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapu skrátili o vyše sto kilometrov. Giro d'Italia kvária problémy, odstúpil majster sveta

Nepriaznivé počasie prinútilo v piatok organizátorov cyklistických pretekov Giro d'Italia výrazne skrátiť kráľovskú 13. etapu.

19.05.2023 14:30
777289937 Foto:
Najlepší cyklisti na Giro d'Italia pred štartom kráľovskej 13. etapy.
debata

Cieľ piatkovej etapy je vo švajčiarskom horskom stredisku Crans Montana. No namiesto 199 kilometrov sa napokon dĺžka trate zmenila len na 74,6 km.

"Vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky, najmä na talianskej strane, rozhodli komisári vyhovieť žiadosti športovcov a uplatniť protokol extrémneho počasia,“ oznámili organizátori podľa agentúry DPA v oficiálnom stanovisku.

776554980 Čítajte viac Šialené Giro! Traja najlepší skončili na ceste, Španiela zastavil až náraz do domu

Namiesto talianskeho mestečka Borgofranco d'Ivrea sa pelotón vydal na trať až na území Švajčiarska v Le Chable, štart preto posunuli až na 14.30 h.

Záver náročnej trate však zostal nezmenený aj s extrémnym výstupom na Croix de Coeur vo výške 2174 m.n.m. (15,4 km; 8,8%). Cieľový kopec na Crans Montanu mal 13,1 km a 7,2-percentné stúpanie.

Nico Denz Čítajte viac Bora sa teší z triumfu. Denz uspel z úniku, líder Gira sa nezmenil

Pole pretekárov prišlo pred piatkom o ďalšie zvučné meno, pre chorobu musel odstúpiť svetový šampión z roku 2019 Mads Pedersen.

Dánsky jazdec tímu Trek–Segafredo figuroval doteraz na druhom mieste v bodovacej súťaži. Pre zranenia a choroby, najmä rozšírený koronavírus, opustilo už pelotón Gira viac ako 40 jazdcov. Boli medzi nimi napríklad aj spolufavoriti Remco Evenepoel a Tao Geoghegan Hart.

Jedinečné priateľstvo - Peter Sagan a Daniel Oss Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan a Daniel Oss - nielen kolegovia,...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Giro d'Italia #Mads Pedersen