Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené Giro! Traja najlepší skončili na ceste, Španiela zastavil až náraz do domu

Kvôli covidu prišli slávne etapové preteky, Giro d'Italia, o najväčšieho favorita Remca Evenenepoela. V stredu pripravil podujatie o ďalšieho adepta na celkový triumf nebezpečný pád.

17.05.2023 21:10
776554980 Foto:
Cyklisti mali v 11. etape Gira problémy s prudkými zjazdami na mokrej vozovke.
debata

Pri jednom zo zjazdov v zákrute spadol líder celkového poradia Geraint Thomas, Primož Roglič aj Tao Geoghegan Hart – čiže najlepšia trojica celkového poradia.

Giro prišlo počas necelých dvoch týždňov už o vyše tri desiatky pretekárov a 11. etapa mala mať hladký priebeh. No ovplyvnili ju škaredé pády.

Na mokrej trati pri rýchlom zjazde spadol najskôr Alessandro Covi, ktorého nasledoval muž v ružovom drese Thomas a druhý muž celkového poradia Roglič. O chvíľu neskôr neustál náročnú situáciu ani Hart. Pozrite si ich pády na videu:

Thomas na nič nečakal, bicykel mal nepoškodený tak nasadol a pokračoval v zjazde. Roglič tiež nemal zdravotné problémy, len musel počkať na náhradný bicykel. Najhoršie skončil Hart.

28-ročný britský pretekár ostal ležať na zemí v nezávidenia hodnej pozícii a nedvíhal sa. Len dal tímovým kolegom z Ineosu signál, aby pokračovali. Zdravotníci ho neskôr naložili na nosidlá a odviezli do nemocnice.

Len pár minút po tomto incidente prišiel ďalší. V hlavnej úlohe bol Španiel v drese Movistaru Óscar Rodriguez.

Nemohol zabrániť stretu s dopravnou značkou na kraji cesty. Tá ho však nestavila a Rodriguez tvrdo narazil do rohu domu. Aj on musel po tomto páde odstúpiť z tohtoročného Gi­ra.

Bližšie informácie o zdravotnom stave Harta a Rodrigueza ich tímy ešte neposkytli. Každopádne po strede prišlo Giro minimálne o ďalších dvoch cyklistov.

Dotrhané dresy, krv na tele. Pamätné pády Sagana Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Incident s motocyklistom, bundou, nepríjemné...
debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia #Primož Roglič #Tao Geoghegan Hart