Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domáca radosť v druhej etape Gira. V záverečnom špurte mal najlepšie nohy Milan

Domáci cyklista Jonathan Milan triumfoval v 2. etape pretekov Giro d'Italia, ktorá viedla z Terama do San Salva. Jazdec tímu Bahrain Victorious predstihol v záverečnom špurte Holanďana Davida Dekkera (Arkéa–Samsic) a Austrálčana Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck).

07.05.2023 18:02
Jonathan Milan Foto: ,
Radosť Jonathana Milana v druhej etape na Gire.
debata

Druhá, 204 km dlhá etapa, mala rovinatý profil a bola určená pre šprintérov. Do prvého úniku na tohtoročnom Gire vyrazila pätica Paul Lapeira (Ag2r), Thomas Champion (Cofidis), Alessandro Verre (Arkéa), Stefano Gandin (Corratec) a Mattia Bais (EOLO).

Prvú vrchársku prémiu vyhral Lapeira, šprintérsku Gandin. Z čelnej skupinky potom vystúpil Verre, ktorý si chcel pošetriť sily na ďalšie dni. Hlavný balík vedený tímami Trek a Alpecin kontroloval dianie a nedovolil utečencom vytvoriť si viac ako dvojminútový náskok.

774233030 Čítajte viac Favorit začal víťazstvom. Evenepoel ukázal súperom v 1. etape Gira chrbát

Druhú šprintérsku prémiu taktiež ukoristil Gandin, na druhej vrchárskej zvládol boj o modrý dres Lapeira pred Championom a následne sa stiahol do balíka.

Tridsaťosem kilometrov pred cieľom sa do pelotónu vrátila aj zvyšná trojica a bolo tak jasné, že sa rozhodne v hromadnom dojazde.

Jiří Škoda Čítajte viac Súdruh, čo si urobil pre socialistickú vlasť? K profíkom viedla tŕnistá cesta. Na Gire si potom prešiel peklom

Štyri kilometre pred páskou prišlo k hromadnému pádu, keď piati pretekári narazili do bariéry na pravej strane. Na zemi sa ocitol aj Mark Cavendish, ktorý tak prišiel o možnosť špurtovať o víťazstvo.

Záverečný šprint výborne rozbehli jazdci Alpecinu, no Groves nedokázal sľubnú pozíciu využiť a napokon prekvapujúco triumfoval drvivým finišom Milan.

výsledky 2. etapy Giro d'Italia (Teramo – San Salvo, 204 km):
1. Jonathan Milan (Tal./Bahrain Victorious) 4:55:11 h, 2. David Dekker (Hol./Arkéa-Samsic), 3. Kaden Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck), 4. Arne Marit (Belg./Intermarché-Circus-Wanty), 5. Marius Mayrhofer (Nem./DSM), 6. Pascal Ackermann (Nem./SAE Team Emirates), 7. Fernando Gaviria (Kol./Movistar), 8. Niccolo Bonifazio (Tal./Intermarché-Circus-Wanty), 9. Jake Stewart (V.Brit./Groupama-FDJ), 10. Michael Matthews (Austr./Jayco-AlUla) všetci rovnaký čas ako víťaz
poradie po 2. etape: 1. Remco Evenepoel (Belg./Soudal Quick-Step) 5:16:29 h, 2. Filippo Ganna (Tal./Ineos Grenadiers) +22 s, 3. Joao Almeida (Portug./SAE Team Emirates) +29, 4. Stefan Küng (Švaj./Groupama-FDJ) +43, 5. Primož Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 6. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos Grenadiers) +55, 7. Alexander Vlasov (Rus./Bora-Hansgrohe), 8. Tao Geoghegan Hart (V.Brit./Ineos Grenadiers) +59, 9. Brandon McNulty (USA/SAE Team Emirates) +1:00 min., 10. Jay Vine (Austr./SAE Team Emirates) +1:05

Peter Sagan v obkľúčení ženského pokolenia Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Magnet pre ženské pokolenie. O fotke s Petrom...
debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d´Italia #Jonathan Milan #Bahrain Victorious