Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská tragédia. Talentovaná cyklistka zahynula počas tréningu

Juniorská reprezentantka Španielska v cyklistike Estela Domínguezová zahynula po tom, čo ju počas tréningu zrazil kamión. Mala 19 rokov.

10.02.2023 16:25
Dominguez Foto:
Dcéra a otec. Estela Domínguezová a Juan Carlos Domínguez.
debata

Incident sa udial vo štvrtok podvečer blízko mesta Salamanca v severozápadnom Španielsku.

Domínguezová bola členkou prokontinentálneho tímu Sopela. V lete mala debutovať na ženskej Tour de France.

Polícia uviedla, že záchranka prišla na miesto nešťastia takmer okamžite, ale vážne zranenej cyklistike už nedokázala pomôcť.

„Cítime obrovskú bolesť. Súcitíme s jej rodinou a priateľmi. Estela, odpočívaj v pokoji!“ napísalo vedenie stajne Sopela na twitteri.

Laura Meseguerová Čítajte viac Sagan nikdy nechcel byť rockovou hviezdou. Keby ste počuli, ako o ňom hovoria kolegovia, vraví španielska novinárka

Nádejná pretekárka bola dcérou Juana Carlosa Domíngueza, ktorý v minulosti jazdil za tímy Kelme, iBanesto, Phonak či Saunier Duval. V roku 2002 dosiahol najväčší úspech kariéry, keď vyhral etapu na Gire d'Italia.

K tragédii sa vyjadril aj jeho slávny krajan, majster sveta z pretekov s hromadným štartom zo šampionátu 2018 Alejandro Valverde. Na začiatku kariéry jazdili s Domínguezom v jednom tíme.

„Nemám slov aby som vyjadril, čo cítim. Posielam lásku a kondolencie Estelinej rodine, predovšetkým jej otcovi Juanovi, s ktorým sme boli na začiatku mojej kariéry tímoví kolegovia,“ napísal Valverde na sociálnej sieti.

Fascinujúci príbeh cyklohviezdy Petra Sagana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan je trojnásobný majster sveta v...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Estela Domínguezová