Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Líder bodovačky je v nedohľadne. Sagan objasnil problém pred prémiou

Štvrtková etapa Tour de France z Binche do Longwy bola s 220 km najdlhšou v tohtoročnom itinerári. Na cyklistov čakal zvlnený terén s troma kategorizovanými stúpaniami.

07.07.2022 21:39
debata
6. etapa cyklistickej Tour de France v obrazoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Žlté dáždniky nad ulicou pred štartom 6. etapy...

Peter Sagan v Longwy v roku 2017 zvíťazil, no dojazd etapy bol vtedy odlišný. Slovenský cyklista finišoval vo štvrtok na 74. mieste s vyše pätminútovým mankom.

Sagan klesol v hodnotení zeleného dresu na piate miesto, na vedúceho pretekára Wouta Van Aerta už 112 bodov. Žilinskému rodákovi sa nepodarilo získať ani bod, tesne pred prémiou mu v tom zabránil technický problém. Čo sa stalo?

Francúzsko cyklistika TdF 6. etapa víťaz Pogačar Čítajte viac Van Aert sólo nezavŕšil a prišiel o žltý dres. Sagan mal smolu, skončil bez bodov

"Niekto mi zaplietol prehadzovač alebo sa mi niečo dostalo do kolesa, musel som si vymeniť bicykel, potom som to už nestihol na rýchlostnú prémiu.

Došli sme do cieľa, ale záver bol úplne iný ako v roku 2017. Bolo to o dosť ťažšie, na konci som už nebol vpredu," povedal slovenský cyklista pre RTVS.

S jeho slovami o náročnosti súhlasil aj športový riaditeľ jeho tímu TotalEnergies Ján Valach.

„V predposlednom kopci pred ním všetci rýchli išli preč, niektorí predtým, takže to dnes bol tvrdší dojazd ako pred piatimi rokmi,“ uviedol Valach pre rovnaký zdroj.

Piatková etapa obsahuje prvé „väčšie“ kopce. Trať z Tomblaine finišuje na Planine krásnych dievčat, záverečné stúpanie má 7 kilometrov s priemerným sklonom takmer 9 percent.

VIDEO: Top 5 úspechov Petra Sagana

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan