Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O čo ti ide? Cavendish naložil motorkárovi, hromžil priamo do kamery

Markovi Cavendishovi sa na minulotýždňových etapových pretekoch Okolo Británie nepodarilo vyhrať ani jednu etapu, aj keď bol k tomu viackrát blízko.

13.09.2021 12:18
Mark Cavendish Foto:
Mark Cavendish na pretekoch Okolo Británie.
debata

Britský cyklistický veterán, držiteľ zeleného dresu z tohtoročnej Tour de France, sa stále snaží dosiahnuť dohodu s belgickým tímom Deceuninck-QuickStep.

Jeho šéf Patrick Lefevere nedávno oznámil, že by nemal preceňovať svoju trhovú hodnotu a žiť z úspechov na najslávnejšom podujatí.

Mark Cavendish Čítajte viac Hodil bicyklom a utiekol do autobusu. Cavendisha rozzúril mechanik

Tridsaťšesťročný šprintér na domácej trati, kde si celkový triumf vybojoval Wout Van Aert, zaujal svojím hnevom ešte v piatkovej 6. etape.

Dôvodom boli motocykle, ktoré mali pomáhať jazdcom dostihnúť Cavendisha a spol. v úniku.

Potiahnuť mali predovšetkým Marka Donovana (Team DSM), v tom čase ašpiranta na celkový triumf.

Brit vyjadril svoj hnev netradične – počkal si na jeden z motocyklov s kameramanom a z bicykla adresoval divákom sledujúcim prenos: „Ľudia, tieto motorky majú vplyv na preteky. Chlapci, ktorí na nich sedia…“

V tomto pomerne komickom momente prišiel záber na iné dianie na trati. Už predtým na motocyklistov kričal a jednému krútiac hlavou povedal:

„Pomáhaš im. O čo ti ide?“

Ako pripomenul portál Cyclingweekly, vo výskume profesora Berta Blockena z Eindhovenskej univerzity z roku 2019 sa ukázalo, že jazdcom dokážu motocykle pomôcť už aj vo vzdialenosti 30 metrov.

Francúzsko Cyklistika TdF 19. Etapa Čítajte viac Šéf QuickStepu schladil Cavendisha: Nepreceňuj svoju hodnotu!

Odpor vzduchu sa v takom prípade zníži o 12 percent, čo poskytuje cyklistovi výhodu 2,6 sekundy na každú minútu oproti tým, ktorí takúto podporu nemajú.

Cavendisha napokon v spomínanej etape pohltil pelotón.

V nedeľnej záverečnej 8. etape skončil tretí, keď ho porazil ďalší špurterský matador André Greipel (Israel Start-Up Nation) a spomínaný Van Aert, celkový víťaz podujatia.

odkaz
Peter Sagan, sezóna
debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish #Okolo Británie