Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf QuickStepu schladil Cavendisha: Nepreceňuj svoju hodnotu!

Najúspešnejší cyklistický tím súčasnosti Deceuninck - QuickStep hodlá dosiahnuť dohodu o pokračovaní spolupráce s Markom Cavendishom, ale rokovania s britským šprintérom sa na istý čas zastavili.

22.08.2021 13:13
Francúzsko Cyklistika TdF 19. Etapa Foto: ,
Mark Cavendish a legendárny Belgičan Eddy Merckx, ktorého rekord Brit vyrovnal na tohtoročnej Tour.
debata (3)

Charizmatický šéf belgického tímu Patrick Lefevere vyhlásil, že momentálne má pod zmluvou na rok 2022 len jedného elitného šprintéra a tým je Holanďan Fabio Jakobsen.

Druhým by sa mal stať práve Cavendish, ktorý tento rok ako 36-ročný ohúril svet štyrmi etapovými víťazstvami a ziskom zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France.

„Cavendish by nemal preceňovať svoju trhovú hodnotu a žiť z eufórie z úspechov na Tour de France,“ odkázal Lefevere Cavendishovi.

Tadej Pogačar, Peter Sagan Čítajte viac Milióny v pelotóne. Sagana zosadil z trónu mladík s kontraktom snov

"Po skončení Tour sme boli na spoločnej večeri v luxusnej reštaurácii v Roeselare, ale vo vzájomnej debate sme príliš nezmúdreli.

Mark si nemyslí, že jeho budúcnosť v tíme a v novej sponzorskej kampani by mala zodpovedať jeho súčasnému platu.

Po týchto jeho slovách som radšej navrhol, aby sme si vychutnali jedlo a rozhovory o číslach v zmluvách nechali na čas vychladnúť v chladničke," ozrejmil Lefevere podľa špecializovaného webu Cyclingnews.com.

Sam Bennett Čítajte viac Potvrdené, Sagana nahradí írsky rival. Prináša si šprintérsky vláčik

Podľa 66-ročného Belgičana Cavendish by mal prehodnotiť svoje nároky, lebo sám vie, že nikde inde nebude tráva zelenšia ako práve u jeho súčasného zamestnávateľa.

„Vychádzame z jednoduchého predpokladu, že si chceme udržať Marka vo svojom tíme. Nesmie však sám seba nadhodnocovať tak, ako to robí. Ak sa všetci budeme správať normálne, dohodneme sa,“ doplnil Lefevere.

Zároveň podotkol, že na pozíciu tretieho šprintéra by mohol prichádzať do úvahy Talian Ela Viviani, ktorý má za sebou dva neúrodné roky v Cofidise, ale predtým „hviezdil“ práve u Lefevera v Deceuninck – Quick Step.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

„Viviani sa môže vrátiť, ale ešte nevieme, či nám to dovolí náš rozpočet. V opačnom prípade sa budeme pozerať po mladšej a lacnejšej náhrade,“ vysvetlil skúsený belgický stratég.

Hoci má Deceuninck – Quick Step v aktuálnej sezóne na konte už 50 víťazstiev, čo je suverénne najviac zo všetkých tímov v rámci World Tour, jeho vedenie muselo v uplynulých týždňoch prežuť odchody dvoch dôležitých členov šprintérskej zostavy.

Francúzsko Cyklistika Paríž-Nice 1.etapa Bennett Čítajte viac Sagan sa ho nedočkal. Bora kúpila Bennettovi špurtérsky vláčik

Sú nimi Ír Sam Bennett a Kolumbijčan Álvaro Hodeg. Prvý sa vracia po dvoch rokoch do tímu Bora-Hansgrohe a druhý zasa posilní zostavu Tímu Spojených arabských emirátov od sezóny 2022.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Mark Cavendish #Patrick Lefevere