Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tour i Vuelta naraz? Riadna makačka, vraví Sagan

Zostáva posledná šanca. V nedeľu v Madride.

13.09.2018 20:22
Sagan Foto: ,
Peter Sagan na Tour de France 2018.
debata

Peter Sagan stále čaká na Vuelte na etapové víťazstvo. Vo štvrtok predviedol skvelú stíhaciu jazdu a len metre mu chýbali, aby skončil na lepšom ako treťom mieste.

Pre majstra sveta to bolo na tohtoročnej Vuelte piate umiestnenie na pódiu. V bodovacej súťaži sa vrátil na druhé miesto.

Pred etapou priznal, že absolvovať dve Grand Tours za rok nie je žiadna sranda.

„Musím priznať, že som trochu unavený. Tour de France i Vuelta v jednej sezóne – to dá zabrať. Boj o zelený dres? Systém je iný ako na Tour. Navyše, neprišiel som sem v stopercentnej kondícii. Cítim sa lepšie ako na začiatku, ale stále nie tak dobre, ako vo Francúzsku,“ vravel Sagan pred etapou.

Stále má reálnu šancu na zisk zeleného dresu. Na vedúceho Alejandra Valverdeho stráca 18 bodov a toto manko môže zmazať prípadným úspechom v záverečnej etape v Madride.

To by však domáci matador – útočiaci na celkový triumf – nesmel získať žiadne body v dvoch horských etapách.

V tej štvrtkovej senzačne uspeli jazdci z celodenného úniku. Pelotón podcenil situáciu, utečencov začal stíhať až príliš neskoro. Navyše, hrali proti nemu katalánsky vietor i početné kruhové objazdy v cieľovom meste Lleida.

Keď už bolo jasné, že pelotón je bezmocný, 300 m pred cieľom z neho vyštartoval Sagan. Dvojica však odolala, triumfoval Wallays pred Byströmom.

„Nezobrali ma na Tour de France a pre mňa to bolo veľké sklamanie. Povedal som si, že na Vuelte musím aspoň raz vyhrať. A podarilo sa,“ usmieval sa klasikár z tímu Lotto-Soudal.

Sagan vedel, že výhra bola blízko: „Bola to rovinatá etapa s čudným koncom. Je to škoda, lebo som sa cítil fajn, ale únik vydržal až do konca.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@petosagan 's ITT start time ➡️ 14:47 ⏱️ | #PeterSagan #BORAhansgrohe #LaVuelta18 #Stage16 #WorldChamp | @iimiwa

Príspevok, ktorý zdieľa Fan page of Peter Sagan (@saganthechamp),

Sklamaný bol aj športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Enrico Poitschke.

„Peter predviedol výborný špurt. (Elia) Viviani je na tejto Vuelte veľmi silný a dnes sme cítili, že je ideálna šanca zdolať ho. Videli ste, že Peter bol v špurte do kopca silnejší, ale na únik už nemal,“ vrave Poitschke.

Bez ohľadu na to, či sa mu zelený dres podarí získať alebo nie, Sagan už ide na Vuelte cez plán. Preteky pôvodne ani neplánoval dokončiť.

Všeobecne sa očakávalo, že pred náročným druhým týždňom odstúpi a pred MS zvolí inú formu tréningu. Statočne však absolvoval náročné horské skúšky a má nakročené k tomu, čo ešte v kariére predtým nedokázal – absolvovať dve kompletné Grand Tours v jednej sezóne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vuelta a Espaňa 2018