Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päste, lakte, krv i lietajúce fľaše. Aj cyklisti rozdávajú údery

Zakrvavená tvár Marcela Kittela bola hlavnou udalosťou 4. etapy na februárových pretekoch Okolo Dubaja. Elitný špurtér dostal lakťom do tváre od Andriya Grivka, za čo si Ukrajinec musel odpykať 45-dňový trest.

22.12.2017 16:46
Contador Foto: ,
Alberto Contador udiera fanúšika počas výstupu na Alpe d'Huez v rámci 19. etapy Tour de France 2011.
debata (2)

Päste a lakte do cyklistiky síce nepatria, ale nájdu sa aj výnimky. Portál Cycling News vybral niekoľko momentov, v ktorých sa jazdci nesprávajú ako džentlmeni v sedle.

Chris Froome

Lídrovi tímu Sky rupli nervy na vlaňajšej Tour de France. Kolumbijský fanúšik, ktorý určite nepatril medzi jeho priaznivcov, sa dostal k Britovi príliš blízko.

Potom reagovala Froomova ľavačka. Neskorší víťaz podujatia za to dostal pokutu 200 eur a k incidentu povedal, že fanúšika len postrčil.

Alberto Contador

Frooma niekoľko rokov predtým na Tour napodobnil Alberto Contador. Španielska legenda si počas počas stúpania na slávny Alpe d'Huez svoje vypočula od fanúšikov súperov.

Doplatil to na to muž oblečený v zelenom kostýme lekára. Z trate ho odstavila Contadorova pravačka.

Barredo a Costa

Možno aj horúce počasie malo vplyv na stret medzi Carlosom Barredom a Ruiom Costom po 6. etape na TdF 2010. Španiel zaútočil na portugalského soka s kolesom a padli aj rany.

L'Equipe vtedy informoval, že Barredovi sa nepáčilo Costovo správanie v záverečných kilometroch a tvrdil, že Portugalčan ho chcel odstaviť z trate. Obaja dostali za pästnú výmenu pokutu 300 eur.

Mario Cipollini

Rekordéra v počte etapových triumfov na Giro d'Italia nahneval motocykel, ktorý narušil konverzáciu medzi ním a šéfom tímu na klasike Gent-Wevelgem.

Šofér viezol belgického člena jury, ale to nebránilo talianskemu špurtérovi a hodil po nich naplnené bidony. Prvý pokus mu vyšiel, druhý už nie. V ciele pretekov ho za to okamžite diskvalifikovali.

Brambilla a Rovnyj

Konflikt v úniku sa odohral na Vuelte 2014. Gianluca Brambilla (Omega Pharma-Quick-Step) a Ivan Rovnyj (Tinkoff-Saxo) sa nevedeli dohodnúť na tom, kto prevezme aktivitu v úniku a vysvetlili si to ručne-stručne.

Taliana Brambillu pravdepodobne nahnevalo, že Rus sa snažil spomaliť vedúcu trinásťčlennú skupinu a nejazdil aktívne. Rovnyj požiadal športového riaditeľa v mechanickom aute po šarvátke o nové okuliare.

Oboch jazdcov jury po kráľovskej etape diskvalifikovala.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #UCI