Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zavíta Giro d'Italia aj na Slovensko? Najskôr v roku 2019

Prestížne cyklistické preteky Giro d'Italia by v budúcnosti chceli privítať i v Česku. Pôvodný plán, aby sa tak stalo už na budúci rok, nevyšiel, ale snaha prilákať toto podujatie na české cesty trvá naďalej.

07.05.2016 13:13
Giro d'Italia Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Keby to vyšlo, svitla by nádej aj pre Slovensko, lebo odhadovaná vízia by mohla pozostávať napríklad z časovky v Prahe, etapy z českej metropoly cez Hradec Králové do Olomouca a etapy z Brna do Bratislavy. Informuje o tom český denník Sport v sobotňajšom vydaní.

Skupina okolo Václava Klausa, syna bývalého prezidenta ČR, už ukončila aktivity ohľadom štartu Gira v roku 2017, keďže nenašla dostatočnú politickú a ekonomickú podporu, ale myšlienky dotiahnutia pretekov sa ešte nevzdala. „Do budúcnosti to považujeme za reálnu vec, ukázala to aj odozva a podpora športovej verejnosti. Česku i Slovensku by štart tejto svetovej udalosti svedčal. Na rok 2018 je už neskoro a pokiaľ ide o rok 2019, tak uvidíme,“ citoval Sport Klausa. O Giro je však záujem aj v iných krajinách, Japonsko údajne ponúka 35 miliónov eur a etapu na posvätnú horu Fudži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d´Italia