Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Sagan sa oženil. Na svadbu prišiel na zelenom trabante

Cyklistický majster sveta Peter Sagan sa oženil. Dvadsaťpäťročný Sagan a jeho o dva roky staršia snúbenica Katarína Smolková si povedali spoločné áno v stredu krátko pred trinástou hodinou v rímsko-katolíckom kostole v Dolnom Kubíne.

11.11.2015 13:44 , aktualizované: 13:54
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan pomáha svojej manželke Kataríne Smolkovej vystúpiť z koča.
debata (60)

Cirkevný obrad sa mal začať na pravé poludnie, ale hlavní aktéri sa o čosi oneskorili. Ženich sa na miesto obradu dostavil na zelenom trabante a nevyhol sa tradičnému oravskému zvyku prepíliť si cestu k neveste. Na pomoc pri pílení kmeňa stromu si podľa serveru pluska.sk vzal aj motorovú pílu. Cestu do kostola si budúci novomanželia museli prekliesniť aj s pomocou bezpečnostnej služby.

Zo známejších ľudí z cyklistického prostredia nechýbal na svadbe Saganov manažér Giovanni Lombardi, či jeho kolega z tímu Tinkoff Michael Kolář a tiež dlhoročný masér, mechanik a najmä dobrý kamarát Maroš Hlad.

Okrem stoviek ľudí v kostole aj pred ním robilo svadobčanom spoločnosť aj sychravé počasie. Svadobná hostina s približne stovkou hostí by mala vypuknúť o niekoľko hodín neskôr v hoteli Kempinski v Štrbskom Plese. Ten je v tento deň rezervovaný len pre tento účel.

Zatiaľ čo cyklistický velikán Sagan je Žilinčan, jeho čerstvá manželka pochádza práve z Dolného Kubína, kde sa konala svadba. Je vyštudovaná manažérka, ovláda viaceré cudzie jazyky a v roku 2007 bola finalistkou Miss Universe. Momentálne je aj Saganovou osobnou manažérkou – stará sa o jeho reklamné aktivity a sprevádza ho aj na niektorých pretekoch či sústredeniach.

Svadbu dlho tajili

Novomanželia sa prvýkrát sa spolu objavili na verejnosti vlani vo februári na odovzdávaní cien najlepším cyklistom Slovenska. Katarína Smolková sa zrazu začala po jeho boku objavovať čoraz častejšie a keď mu robila garde aj počas troch týždňov na slávnej Tour de France, mnohí už vtedy tvrdili, že je ruka v rukáve.

Katarína Smolková prichádza na obrad. Foto: SITA, Milo Fabian
Katarína Smolková Katarína Smolková prichádza na obrad.

„Čo ma najviac zaujalo na Petrovi? Asi to, že na rozdiel od väčšiny ľudí zostáva sám sebou a svojský, a to aj v situáciách, keď by to väčšina iných nedokázala,“ vravela vo viacerých rozhovoroch dnes už pani Saganová. Medzičasom sa z nej stala solídna cyklistická znalkyňa, ale aj najväčšia fanúšička.

Septembrový triumf Petra v pretekoch s hromadným štartom na svetovom šampionáte v Richmonde vošiel do myslí tisícok fanúšikov nielen pre Saganov skvostný majstrovský únik v predposlednom kopci. Televíznym kamerám neunikol ani Katkin odvážny skok cez bariéru do cieľového priestoru, aby mohla vystískať a vybozkávať ako prvá nového majstra sveta.

V apríli ho na Spiši birmovali

„Či vyhráva alebo prehráva, je stále rovnaký. Spontánny a úprimný,“ zdupľovala po zisku najcennejšieho dúhového dresu Saganova polovička.

Narážky na zásnuby či blížiacu sa svadbu Peter trpezlivo odbíjal do poslednej chvíle. Ešte pred necelým týždňom, keď uvádzal do života špeciálnu vianočnú detskú známku na otázku TV JOJ, čo je pravdy na blížiacej sa svadbe s magickým dátumom 11. 11., s úsmevom úskočne odpovedal:

„Bulvár, čo?“ Že to však jeden z najlepších svetových cyklistov so ženbou myslí vážne, dokázal už oveľa skôr. V apríli tohto roka mimo dosahu verejnosti absolvoval v Harichovciach na Spiši sviatosť birmovania, čo je v kresťanskom ponímaní bezprostredná príprava na manželstvo.

Rímsko-katolícky kostol v Dolnom Kubíne, v... Foto: SITA, Milo Fabian
Peter Sagan, Katarína Smolková Rímsko-katolícky kostol v Dolnom Kubíne, v ktorom uzavreli manželstvo cyklista Peter Sagan a Katarína Smolková.

„Pokľakol pred oltárom, kde duchovne dospel. Saganova rodina sa netají tým, že je veľmi veriaca. Dôkazom sú pátričky jeho maminy, ktoré stíska v rukách vždy, keď Peter preteká,“ objavilo sa v jednom z príspevkov na facebooku.

Už to budú dva roky, čo sa Peter Sagan administratívne uchýlil do Monaka, kde má podľa vlastných slov lepšie podmienky na prípravy počas zimy a najmä viac pokoja. Faktom je, že tam už nebýva sám. S Katkou tam tento rok prežijú prvé spoločné Vianoce už ako manželia.

Svadba Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšik Petra Sagana si zhotovuje záznam po...
60 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan