Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa. Saganov kolega nemusí ísť na ďalšiu operáciu

Taliansky cyklista Ivan Basso, ktorému lekári minulý týždeň odstránili pre rakovinový nádor ľavý semenník, nebude musieť podstupovať ďalšiu liečbu.

21.07.2015 12:50
Ivan Basso Foto: ,
Ivan Basso.
debata

Potvrdili sa predchádzajúce sľubné prognózy a lekári potvrdili, že rakovinu v cyklistovom tele podchytili v prvotnej fáze natoľko rýchlo, že sa nestihla rozšíriť do zvyšku tela.

„Som nesmierne šťastný za priebeh liečenia a veľmi rád by som sa poďakoval všetkým doktorom, ktorí sa na ňom podieľali,“ uviedol Basso vo vyhlásení prostredníctvom webových stránok svojho tímu Tinkoff-Saxo. A už plánuje stretnutie s tímovými parťákmi, medzi ktorých patrí aj slovenský cyklista Peter Sagan.

„Profesor Montorsi mi povolil cestovať lietadlom a už sa teším, až sa stretnem so zvyškom tímu v Paríži, aby sme oslávili koniec Tour de France,“ vyhlásil Basso, ktorému nádor odhalili práve počas tohtoročnej Tour po tom, čo sa sťažoval na bolesť v semenníku, v ktorom mal takzvaný seminóm.

Lekári teraz dvojnásobnému víťazovi Giro d'Italia z rokov 2006 a 2010 naordinovali aspoň mesačný pokoj a sú „úplne jednoznačne optimistickí“ ohľadom Bassovho úplného vyliečenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #ivan basso