Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doma sa postavia na štart traja Saganovci

Peter, Juraj, Milan. Všetci s rovnakým priezviskom - Sagan. Prvý a zrejme i posledný raz sa všetci traja bratia postavia na štart spoločných majstrovstiev Slovenska a Česka, ktoré sa uskutočnia od štvrtka do nedele v Žiline a jej okolí.

23.06.2015 16:40
CYKLISTIKA: Citroën pre Saganovcov Foto: ,
Súrodenci Peter Sagan a v pozadí Juraj Sagan.
debata

Generálny riaditeľ pretekov Stanislav Holec pripúšťa, že ide trochu o propagačný ťah. Organizátori chceli, aby sa saganovská dynastia zišla na jednom podujatí. Obzvlášť preto, lebo preteky sa konajú v ich rodnom meste. Z cyklistického pohľadu je slabším článkom najstarší Milan, ktorý má už 35 rokov. Vlastní síce platnú pretekársku licenciu, ale na podujatí podobného rangu bude mať premiéru. „Sám, samozrejme, nemá ambície útočiť na víťazstvo,“ dodal Holec.

Trochu nečakanou novinkou bude najmä fakt, že v súčasnosti jeden z najlepších cyklistov sveta Peter Sagan sa rozhodol nielen obhajovať titul v nedeľňajších pretekoch jednotlivcov s hromadným štartom, ale bude súperiť aj v piatok v časovke jednotlivcov.

Šéf Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara zdôraznil, že po pretekoch Okolo Slovenska, ktoré sa skončili pred desiatimi dňami, budú domáce majstrovstvá čerešničkou na cyklistickej torte v tejto sezóne. „Na Slovensku sme zorganizovali šampionát v Púchove, odkiaľ pochádzajú Velitsovci, potom v Dubnici nad Váhom,“ približoval Privara. „Teraz sme sa rozhodli pripraviť prestížne preteky v rodisku Petra Sagana. Domáci fanúšikovia ho budú mať možnosť vidieť v akcii. Keď sme Petrovi predostreli vlani tento návrh, veľmi sa potešil a sľúbil svoju účasť. Samozrejme, jeho štart bol podmienkou.“

Peter sa už vrátil z etapových pretekov Okolo Švajčiarska a v Žiline sa chystá na najbližšie preteky. „Už sa na profil časovky informoval, v utorok sa chystal na prvý tréning na trati,“ doplnil Holec.

Na spoločnom šampionáte by sa mal predstaviť vyše stočlenný pelotón a v ňom kompletná slovenská i česká špička, s výnimkou Petra Velitsa, ktorý sa po zranení a operácii len postupne dostáva do potrebného tempa. Podujatie sa začne už zajtra časovkou v okolí Vodného diela Žilina, najprv sa postavia na štart juniori, juniorky a ženy a v piatok aj pretekári elity a jazdci do 23 rokov. Sobotňajšie a nedeľňajšie preteky jednotlivcov sa uskutočnia na okruhu v okolí Žiliny, štart i cieľ bude na sídlisku Hájik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #Milan Sagan #majstrovstvá Slovenska a Česka v cyklistike