Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baška finišoval na Grand Prix Slovakia druhý a získal body do rebríčka UCI

Čech Alois Kaňkovský z tímu Whirlpool - Author sa stal víťazom cyklistickej Grand Prix Slovakia, ktorá sa jazdila v nedeľu v okolí Bratislavy.

24.05.2015 17:09
Alois Kaňkovský, Erik Baška Foto: ,
Český cyklista Alois Kaňkovský v cieli ako prvý, na druhom mieste slovenský reprezentant Erik Baška z Dukly Trenčín (v modrom drese) počas cyklistických pretekov V4.
debata

V záverečných pretekoch seriálu štyroch podujatí v krajinách V4 sa pred novostavbou Slovenského národného divadla presadil v špurte pelotónu pred slovenským cyklistom v službách rezervy worldtourového Etixxu AWT Greenway Erikom Baškom, tretí finišoval ďalší Čech Jiří Hochmann.

Slováci si v nedeľu vybojovali na domácich cestách v okolí Dunaja 33 bodov do kontinentálneho rebríčka UCI. Baška ich získal tridsať, ôsmy Ľuboš Malovec tri. Víťaz Kaňkovský si vybojoval okrem 40 UCI bodov aj finančnú prémiu 1455 eur. Jazdec tímu Whirlpool-Author vyhral aj sobotňajšiu Veľkú cenu Maďarska. Veľké šance sa mu dávali už pred štartom nedeľňajších pretekov, keďže sa jazdilo prakticky po rovine. "Dnes dosť fúkalo, išlo sa rýchlo. V pretekoch bolo množstvo únikov, išli sme dobre takticky, naši mladí pretekári to dobre ťahali. V závere to dopadlo podľa našich plánov. Dojazd mi sedel, mal som dobré nohy. Vyviezol som sa v záverečnej zákrute za Baškom a predstihol ho,“ skonštatoval v cieli Alois Kaňkovský.

Erik Baška mal pred záverečnou zákrutou 100 m pred cieľom najlepšiu pozíciu, ale v závere sa akoby zľakol víťazstva. "Dnes odviedol celý tím super prácu. V závere som bol prvý, išiel som na dlhší špurt. V poslednej zákrute som zaváhal, asi som sa po včerajšku, keď som v cieli spadol, zľakol. Kaňkovský ma tam predstihol a potom sme už došli takto až do cieľa,“ doplnil Erik Baška.

Celkovým víťazom štvordielneho podujatia V4 sa stal Čech Jiří Polnický z Whirlpool – Author, ktorý v bodovaní predstihol Poliaka Bartosza Warchola zo Cycling Academy Team, družstva registrovaného v Izraeli a podporovaného Petrom Saganom. "Základ pre úspech som položil v Kyjove v prvých pretekoch, kde som skončil druhý. Celkové poradie bolo akoby bodovacia súťaž v etapákoch. Nie som čistý vrchár a dokážem sa zamotať aj do špurtu. Získal som body, čo stačilo na víťazstvo v tomto hodnotení,“ skonštatoval Polnický.

Výsledky:
Grand Prix Slovakia (Bratislava – Bratislava, 152 km): 1. Alois Kaňkovský (ČR) Whirlpool – Author 3:15:43 h, 2. Erik Baška (SR) AWT Greenway, 3. Jiří Hochmann (ČR) Dukla Praha, 4. Martin Otoničar (Slovin.) Radenska, 5. Alexander Prevar (Ukr.) Kolss, 6. Jan Tratnik (Slovin.) Amplatz BMC, … 8. Ľuboš Malovec (SR) Cycling Academy, 19. Jaroslav Chalás (SR) región Podjavorinsko všetci čas ako víťaz

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Baška #Grand Prix Slovakia