Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Sagan obohatil oslavný repertoár. Fanúšikom zahral na klavíri

Slovenský cyklista Peter Sagan jedenástykrát v kariére predviedol fanúšikom na pretekoch Okolo Kalifornie víťazné gesto.

18.05.2014 12:43
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

V sobotu sa radoval na tomto svojom obľúbenom podujatí prvý raz v edícii 2014, keď vyhral 7. etapu do Pasadeny. Keď už bolo jasné, že je na páske prvý, dvihol ruky z riadidiel a akoby začal hrať nimi na klavíri. Tentoraz to však nemalo žiaden význam a nesúviselo to na rozdiel od minulých gest s ničím. „Len som mával divákom,“ poznamenal pre AP Sagan.

Saganova hra na klavíri

Dvadsaťštyriročný Žilinčan vyťažil z dobrej práce celého tímu Cannondale a v záverečnom finiši odsunul na ďalšie pódiové priečky Nóra Thora Hushovda a Holanďana Dannyho van Poppela. Sagan si zásluhou triumfu upevnil prvenstvo v bodovacej súťaži a v nedeľňajšej záverečnej etape by už oň nemal prísť. „Veľmi sa teším tomuto víťazstvu. Som špurtér a konečne som sa dočkal. Je to pre mňa veľmi dôležité a chcem v prvom rade poďakovať môjmu tímu, ktorý odviedol výbornu prácu a dotiahol to až do víťazného konca. Zároveň chcem poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma sem prišli podporiť, bolo to cítiť. Vďaka patrí aj tým, ktorí mi držia palce doma. Je to moje jedenáste víťazstvo tu v Kalifornii a mám z toho obrovskú radosť. Som rád, že sa mi podarilo vyhrať po niekoľkých etapách, keď som bol na čele pelotónu, ale neuspel som. Bol som štvrtý, druhý a teraz to konečne v Pasadene vyšlo. Dnes je to zaslúžené, čo ma nesmierne hreje. Na začiatku etapy bolo v úniku niekoľko jazdcov, ale šesť cyklistov z môjho tímu Cannondale bolo neustále na špici pelotónu a snažilo sa stiahnúť únik, čo sa napokon aj podarilo. Dotiahli sme to do záverečného špurtu a môjho víťazstva pre celý tím,“ sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Úspešný Slovák dosiahol 66. víťazstvo v profesionálnej kariére. Preteky v Kalifornii berie už viacero rokov aj ako vhodnú prípravu na letnú časť sezóny. „Do Kalifornie som prišiel s cieľom čo najlepšie sa pripraviť na ďalší vrchol sezóny Tour de France a získať znova zelený dres,“ dodal Peter Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie