Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra Cavendisha. Sagan finišoval na úvod v Kalifornii na 4. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan začal preteky Okolo Kalifornie 4. miestom v hromadnom šprinte v Sacramente.

12.05.2014 07:24 , aktualizované: 08:46
Okolo Kalifornie, špurt 1. etapy Foto: ,
Záverečný špurt prvej etapy na Okolo Kalifornie. Peter Sagan je v zelenom drese vpravo.
debata

Z triumfu v prvej etape, ktorá v okolí Sacramenta merala takmer 200 km, sa tešil Brit Mark Cavendish z tímu Omega Pharma-Quick Step. Druhý slovenský zástupca na podujatí Martin Velits prišiel v nedeľu do cieľa na 102. pozícii.

Úvodná etapa Okolo Kalifornie bola veľmi rýchla a Cavendish v nej triumfoval v tesnej koncovke pred víťazom pretekov Gent – Wevelgem Johnom Degenkolbom z Nemecka. O víťazovi rozhodla až cieľová kamera. V súboji o 3. priečku sa dostal pred Petra Sagana Holanďan Moreno Hofland. Cavendish je pred pondelkovou časovkou na 20 km vo Folsome prvým lídrom podujatia.

Záverečné kilometre prvej etapy na Okolo Kalifornie

„Keď som vyhral na Miláno – San Remo o 10 cm, vedel som, že som prvý. Keď som prehral na Giro d'Italia šprint o 3 cm, vedel som o tom. Dnes som však prvýkrát v mojej kariére netušil, kto je víťaz. Aj ja som musel čakať, kým to oznámia,“ priznal pre AP Mark Cavendish po triumfe v najdlhšej etape tohtoročnej edície a pokračoval: „Bol to náročný šprint a veľmi rýchly. John bol skutočne dobrý. Moji tímoví kolegovia odviedli skvelú prácu a ja som z nej vyťažil, čo sa dalo. Bola to dobrá šou. Som hrdý na to, čo sme všetci dnes dosiahli,“ povedal Cavendish.

1. etapa (Sacramento – Sacramento, 198 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Omega Pharma-QuickStep 4:44:17 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant-Shimano, 3. Moreno Hofland (Hol.) Belkin, 4. Peter Sagan (SR) Cannondale, 5. Danny Van Poppel (Hol.) Trek Factory, 6. Guillaume Boivin (Kan.) Cannondale, … 102. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +38 s

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie