Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordéra Sagana čaká v Kalifornii príprava

Peter Sagan sa v nedeľu piaty raz postaví na štart pretekov Okolo Kalifornie. Slovenský cyklista je s desiatimi etapovými triumfami rekordérom tohto podujatia, päť si ich pripísal v roku 2012. Vo všetkých štyroch štartoch vybojoval zelené tričko víťaza bodovacej súťaže.

11.05.2014 12:00
Okolo Kalifornie, Peter Sagan Foto: ,
Radosť Petra Sagana v cieli na jednom z predošlých ročníkov Okolo Kalifornie.
debata

Peter Sagan absolvoval v uplynulých dňoch vysokohorské sústredenie. „Preteky Okolo Kalifornie sú pre mňa prípravou na ďalšiu časť sezóny, najmä na Tour de France. V Kalifornii nemám vysoké výsledkové ambície. Napriek tomu sa pokúsim nejakú etapu vyhrať, v minulých rokoch sa mi na tomto podujatí vždy darilo,“ zdôraznil pred štartom žilinský rodák.

Jazdec tímu Cannondale bude mať v závere etáp silných súperov, pretože v štartovej listine figurujú aj výborní šprintéri ako Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step), Matt Goss (Orica GreenEdge) či John Degenkolb (Giant-Shimano). Favoritom na celkové prvenstvo je víťaz Tour de France 2012 Bradley Wiggins z tímu Sky.

Osemetapové preteky merajú dovedna 1156 km. Štart i cieľ úvodnej nedeľňajšej etapy bude v Sacramente, je najdlhšia v celom ročníku (193 km) a na pelotón čakajú v jej strednej časti aj stúpania, záver už povedie v klesaní a po rovine, bude vyhovovať rýchlym jazdcom. V pondelok je na programe 20-kilometrová časovka. Etapy povedú zväčša v kopcovitom teréne, pričom tretia a šiesta majú cieľ po prudkom stúpaní na Mount Diablo, resp. Mountain High.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie