Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto koláča peniaze. Armstrong si kúpil triumf na Miliónových pretekoch

Bývalý taliansky cyklista Roberto Gaggioli povedal pre piatkové vydanie denníka Corriere della Sera, že dopingový hriešnik Lance Armstrong mu v roku 1993 zaplatil 100 000 dolárov, aby mohol vyhrať Miliónové preteky v USA.

13.12.2013 15:05
Lance Armstrong Foto:
Lance Armstrong.
debata

„Ponúkol mi panettone (tradičný taliansky vianočný koláč, pozn.) ako dar a poprial mi veselé Vianoce. V škatuli bolo 100-tisíc dolárov v malých bankovkách. Lance povedal, že môj tím, Coors Light, s tým súhlasil. Pochopil som, že bolo rozhodnuté,“ povedal dnes už 51-ročný Gaggioli k Armstrongovmu víťazstvu na CoreStates v okolí Philadelphie, čo bolo rozhodujúce pri zisku odmeny vo výške jedného milióna za triumf na troch podujatiach v priebehu 21 dní.

Miliónové preteky boli zložené z troch menších podujatí – Pittsburgh Classic, West Wirginia Classic a CoreStates. „Dve kolá pred koncom som bol v úniku s Lanceom, Bobbym Julichom a nejakými talianskymi jazdcami z tímu Mercatone. Keď dal Lance pokyn, otočil som sa, aby som akože nevidel jeho útok. Nastúpil a vyhral,“ dodal Gaggioli. Podľa spomenutého denníka boli kúpení aj ostatní pretekári v úniku.

Armstrong vtedy jazdil vo farbách zoskupenia Motorola. Vlani mu dokázali dopingovú minulosť, pre ktorú ho zbavili okrem iného aj všetkých siedmich víťazstiev na Tour de France v rokoch 1999 – 2006. Rodák z Austinu sa začiatkom tohto roka k týmto činom aj verejne priznal.

debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Lance Armstrong #Roberto Gaggioli #Miliónové preteky