Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong pomôže cyklistike, ak povie všetko, čo vie, myslí si Froome

Víťaz tohtoročného 100. ročníka Tour de France Chris Froome vyslovil v rozhovore pre spravodajskú stanicu Sky Sports News želanie, aby Lance Armstrong prezradil úplne všetko zo svojej dopingovej minulosti.

14.11.2013 20:52
Christopher Froome Foto: ,
Christopher Froome už môže oslavovať triumf na stom ročníku Tour.
debata

Odhalenie detailov systematického dopingu, ktorý bol označený za mimoriadne prepracovaný, by podľa dvadsaťosemročného britského profesionála cyklistike pomohlo.

„Chcel by som ho vidieť, ako urobí krok vpred a naozaj povie všetko, ako to je. Aby povedal presne, čo sa stalo a tento príbeh sme potom mohli raz a navždy nechať spať. Môže tým urobiť veľa dobrého,“ vyhlásil Froome na adresu slávneho Američana, ktorý v rokoch 1999 až 2005 vyhral sedemkrát po sebe Tour de France, ale o všetky tituly po odhalení prišiel.

„Stále je toho toľko, čo by bolo treba vysvetliť a upresniť. Bolo by dobré všetko presne vedieť, čo sa dialo, aby sme sa z toho poučili a išli ďalej. Stalo sa to pred viac než dekádou a potrebujeme už o tom prestať hovoriť. Nemyslím, že by pre súčasnú situáciu nášho športu bolo dobré, aby sa s nami neustále vlieklo niečo, čo sa stalo v minulosti,“ doplnil Froome.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lance Armstrong #Chris Froome