Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Armstrong s poriadnym meškaním vrátil bronzovú medailu zo Sydney

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa od Lancea Armstronga dočkal bronzovej medaily z cyklistickej časovky mužov na olympijských hrách 2000 v Sydney - s poriadnym meškaním.

02.10.2013 14:08
Lance Armstrong Foto:
Lance Armstrong.
debata

MOV o ňu požiadal ešte v januári krátko pred Američanovým verejným priznaním k dopingovej minulosti.

„Máme ju, nachádza sa v trezore,“ referoval v stredu hovorca MOV Mark Adams, podľa ktorého ide o koniec smutnej kapitoly v dejinách športu. Pred dvoma týždňami pôvodný vlastník odovzdal bronz Olympijskému výboru USA (USOC). MOV rozhodol, že medaila zostane bez majiteľa, tretie miesto za Viačeslavom Jekimovom z Ruska a Nemcom Janom Ullrichom bude neobsadené. Štvrtý skončil Španiel Abraham Olano.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) v októbri minulého roka potvrdila Armstrongov doživotný dištanc od Antidopingovej agentúry USA (USADA) a anulovala všetky jeho výsledky od augusta 1998, čím prišiel aj o bezprecedentných sedem prvenstiev za sebou na Tour de France. Niekoľko hodín po zverejnení žiadosti MOV sa Armstrong v šou Oprah Winfreyovej priznal k užívaniu zakázaných látok a metód. Armstrong viac nefiguruje vo výsledkoch časovky a pretekov s hromadným štartom na OH 2000, kde skončil na 13. mieste.

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Lance Armstrong #doping v cyklistike