Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velits je šampión v tímovej časovke

Cyklisti družstva Omega Pharma-Quick Step obhájili vo Florencii titul majstrov sveta v tímovej časovke.

22.09.2013 17:28
Omega Pharma-Quick Step, Peter Velits, Tony Martin Foto: ,
Na snímke cyklisti belgického družstva Omega Pharma-Quick Step - vľavo v popredí Slovák Peter Velits sa teší zo zisku zlatej medaily v časovke profesionálnych tímov.
debata (1)

Z tretej zlatej medaily z majstrovstiev sveta sa tešil Slovák Peter Velits. V roku 2007 triumfoval na šampionáte mužov do 23 rokov, vlani vo Valkenburgu i tento rok vo Florencii vyhral s Omegou Pharma-Quick Step tímovú časovku.

Belgické zoskupenie v zložení Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Niki Terpstra, Kristof Vandewalle a Peter Velits triumfovalo na 57,2 km dlhej trati medzi Montecatini Terme a Florenciou s náskokom 81 stotín sekundy pred austrálskym tímom Orica GreenEdge. Omega Pharma-Quick Step zvládla trať rýchlostným priemerom 53,4 km/h za 1:04:16,81 h. Bronz si vybojoval tím Sky, ktorý za šampiónmi zaostal 22,55 s.

Od začiatku to bol súboj medzi Omegou Pharma-Quick Step a Oricou GreenEdge. Velitsovci viedli od prvého medzičasu (7,3 km), na druhom (24,09 km) mali náskok 14,04 s. Ďalšiu časť trate išli oveľa lepšie jazdci Orica GreenEdge a na treťom medzičase (42,3 km) už boli o 1,45 sekundy popredu. Rozhodlo posledných 15 km. Peter Velits s Tonym Martinom ťahali špicu a napokon dotiahli svojich kolegov do víťazného konca, aj keď to bola dráma do posledného metra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike #velits