Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Végh má problém. Ďalšia známa firma s ním ukončila spoluprácu

Renault Slovakia nie je jedinou spoločnosťou, ktorá vyvodila dôsledky voči Attilovi Véghovi kvôli jeho verejnému vystupovaniu v súvislosti s prezidentskou kampaňou. Podľa portálu Startitup je ďalšou firma Pierre Baguette.

19.04.2024 22:46
végh Foto:
Attila Végh.
debata (101)

„Naša spoločnosť je, bola a vždy bude striktne apolitická. Zároveň v plnej miere rešpektujeme všetky osobné práva zaručené Ústavou Slovenskej republiky, vrátane slobody prejavu, a to bez ohľadu na to, či sa s ním ako firma stotožňujeme alebo nie,“ píše spoločnosť vo svojom stanovisku pre Startitup.

"Čo ale považujeme za nemenej dôležité, je dodržiavanie kultivovanosti prejavu na verejnosti. O to viac, ak ide o známu osobnosť, akýmkoľvek spôsobom spojenú s našou značkou.

Zmluva o spolupráci s pánom Véghom končí v júni a neplánujeme ju predlžovať. Nateraz sa chceme sústrediť na promo našich produktov bez využitia známych osobností." uviedla firma Pierre Baguette pre Startitup.

Video
Attila Végh v našej relácii Fair Play.

Necelý týždeň po prezidentských voľbách, v ktorých uspel Peter Pellegrini, s Véghom ukončila spoluprácu firma Renault Slovensko. V súkromnom liste o tom Véghov tím informovala manažérka spoločnosti. Tvrdila, že v jej bubline je podpora Pellegriniho za červenou čiarou.

Hoci išlo o súkromnú emailovú komunikáciu, Végh ju nielenže zverejnil, ale aj pomerne ostro reagoval.

"Dnes som obdržal email, ktorým ma istá komerčná značka trestá za to, že som slobodne prejavil pri voľbe prezidenta svoj súkromný politický názor a presvedčenie v domnienke, že žijeme v krajine, kde sa to slobodne prejaviť môže.

Žiaľ, realita je zrejme taká, že pokiaľ máte a nedajbože prejavíte svoj názor verejne, môže sa stať, že prídete o partnerstvo, možno biznis a možno nás neskôr budú za názor aj zatvárať," zamýšľa sa Végh.

végh mma Čítajte viac Korčok? Ani neviem, že existuje. Végh ostro reaguje na kritikov: Nech sa stará každý o seba

Víťaz diváckej ankety na Športovcovi roka 2019 sa o niekoľko dní rozohnil a na ľudí, ktorí ho kritizovali za jeho politický výber.

"Nenávidia ma. Ale mňa to nezaujíma. Môžu mi oblízať v**cia a choď kam chceš. Písali mi ľudia, ktorí mali za sebou okuliare, rôzne vlajočky. Sú stratení, zdochliny, dobil by som ich, všetkých,“ hneval sa pred kamerami.

Nepáčilo sa mu ani to, že niektorým ľuďom vadí spájanie politiky so športom. Každý by sa mal podľa neho starať sám o seba.

„Keď sa kuchári rozprávajú v kuchyni, patrí politika do kuchyne? Alebo stavbári, murári, patrí to na stavbu?“ pýtal sa rodák z Dunajskej Stredy.

Video
Karlos Vémola v našej relácii Fair Play.

Végh pred druhým kolom vyjadril na Instagrame podporu Pellegrinimu týmto spôsobom. „V týchto „okulároch“ akože vôbec nevidím nič, nieže ešte budúcnosť.“

Na sociálnej sieti má 400-tisíc sledovateľov.

Pellegriniho okrem Végha podporili napríklad aj hudobník Rytmus, bývalý pästiar Tomi Kid Kovács, či extenistka Dominika Cibulková.

Rytmusova manželka, Jasmina Alagič, pre podporu Pellegriniho nezískala spoluprácu s firmou Rauch .

101 debata chyba
Viac na túto tému: #Pierre Baguette #Attila Végh