Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korčok? Ani neviem, že existuje. Végh ostro reaguje na kritikov: Nech sa stará každý o seba

Pre svoje politické preferencie prišiel o jedného zo sponzorov a spôsob, akým obe strany komunikovali, označili viacerí experti na marketing za nešťastný a neštandardný.

11.04.2024 06:39
debata (247)

VIDEO: Attila Végh v relácii TV Pravda Fair play aj o tom, ako mu zápas s Karlosom Vémolom zmenil život

Video

Teraz legenda československého MMA Attila Végh reagovala na ľudí, ktorí ju kritizovali za podporu Petra Pellegriniho počas moratória pred minulotýždňovými prezidentskými voľbami.

Tridsaťosemročný Végh, bývalý šampión Bellatoru, druhej najlepšej MMA ligy na svete, poskytol rozhovor pre českú televíziu CNN Prima News.

Tvrdí, že neskoršieho víťaza Pellegriniho verejne podporil, lebo má jeho sympatie. Vyjadril sa aj na adresu zdolaného kandidáta Ivana Korčoka.

„Peter Pellegrini je sympatická osoba, cez televíziu, poznám ho, vie sa vyjadrovať. Má moje sympatie, reálne. Ten druhý "gádžo“, v živote som o ňom nepočul, ani neviem, že existuje.

Preto som vyjadril názor, že by bolo dobré, aby sa (Pellegrini) stal prezidentom," opísal svoje preferencie v nedávnych prezidentských voľbách.

végh 1 Čítajte viac Trest za podporu Pellegriniho? Végh tvrdí, že Renault s ním po voľbách ukončil spoluprácu. Zverejnil komunikáciu s manažérkou predajcu

Víťaz diváckej ankety na Športovcovi roka 2019 sa potom rozohnil a na ľudí, ktorí ho kritizovali za jeho politický výber, ostro reagoval.

„Nenávidia ma. Ale mňa to nezaujíma. Môžu mi oblízať v**cia a choď kam chceš. Písali mi ľudia, ktorí mali za sebou okuliare, rôzne vlajočky. Sú stratení, zdochliny, dobil by som ich, všetkých,“ hneval sa pred kamerami.

Nepáčilo sa mu ani to, že niektorým ľuďom vadí spájanie politiky so športom. Každý by sa mal podľa neho starať sám o seba.

„Keď sa kuchári rozprávajú v kuchyni, patrí politika do kuchyne? Alebo stavbári, murári, patrí to na stavbu?“ pýtal sa rodák z Dunajskej Stredy.

Pozrite si rozhovor z dielne CNN Prima News (upozornenie: obsahuje vulgarizmy):

Strata sponzora

Végh v priebehu týždňa oznámil, že predajca áut značky Renault s ním ukončil spoluprácu pre to, že v predvolebnej kampani podporil budúceho prezidenta Petra Pellegriniho.

Zo zverejnenej komunikácie medzi manažérkou spoločnosti Renault Slovakia a manažérom slovenského MMA zápasníka vyplýva, že francúzska automobilka je v tomto prípade na „opačnej strane“.

„Vo svetle aktuálnych udalostí sa s vami potrebujem podeliť o skúsenosť, ktorá vo mne vzbudila pocit, že komunizmus sa vrátil,“ píše vo svojom statuse na sociálnych sieťach Végh.

"Dnes som obdržal email, ktorým ma istá komerčná značka trestá za to, že som slobodne prejavil pri voľbe prezidenta svoj súkromný politický názor a presvedčenie v domnienke, že žijeme v krajine, kde sa to slobodne prejaviť môže.

Žiaľ, realita je zrejme taká, že pokiaľ máte a nedajbože prejavíte svoj názor verejne, môže sa stať, že prídete o partnerstvo, možno biznis a možno nás neskôr budú za názor aj zatvárať," zamýšľa sa Végh.

Ikonická foto, na ktorej Attila Végh oslavuje... Foto: Oktagon MMA
végh mma Ikonická foto, na ktorej Attila Végh oslavuje triumf nad Karlosom Vémolom v pražskom Zápase storočia v novembri 2019.

„Osobne ma zaujíma, či sa v nasledujúcich dňoch bude táto značka pýtať svojich zákazníkov pri zakúpení ich produktu, koho volili, alebo im peniaze od voličov inej strany až tak nesmrdia. Vypínam komenty, pretože z môjho pohľadu toto už žiadny komentár nepotrebuje,“ doplnil Végh.

Zástupkyňa spoločnosti Renault v emaile Véghovmu manažérovi argumentuje, že na MMA bojovníka sa zniesla počas prezidentskej kampane veľká nevôľa.

Tvrdí, že to by sa síce dalo aj zniesť, ale, „budem úprimná, nie keď aj náš celý tím ľudí sme na opačnej strane. My, naši najbližší, naše bubliny,“ uvádza sa v správe. Végh vraj podporil stranu, „ktorá klame a je krivá“.

Véghov manažér neskôr odpísal zástupkyni automobilky, že „pokiaľ by to bolo zo strany Attilu opačne, tak sa vôbec nič nedeje“.

Végh pred druhým kolom vyjadril na Instagrame podporu Pellegrinimu týmto spôsobom. „V týchto „okulároch“ akože vôbec nevidím nič, nieže ešte budúcnosť.“

Na sociálnej sieti má 400-tisíc sledovateľov.

Pellegriniho okrem Végha podporili napríklad aj hudobník Rytmus, bývalý pästiar Tomi Kid Kovács, či extenistka Dominika Cibulková.

Rytmusova manželka, Jasmina Alagič, pre podporu Pellegriniho nezískala spoluprácu s firmou Rauch .

Relácia Král na ťahu s Attilom Véghom a... Foto: Pravda, Robert Huttner
Král na ťahu, Attila Végh, Karlos Vémola Relácia Král na ťahu s Attilom Véghom a Karlosom Vémolom.

Attila Végh je slovenský bojovník zmiešaných bojových umení (MMA)a promotér bojových organizácii, ktorý súťažil v divíziách poloťažkej váhy v organizáciách Bellator a Konfrontacja Sztuk Walki (KSW).

Vyhral letný turnaj Bellator 2012 Summer Series Light Heavyweight Tournament a potom šampionát Bellator poloťažkých váh. Je jediným Slovákom, ktorý získal titul svetového šampióna.

Najviac pozornosti si získal až po tom, ako v Zápase storočia pokoril Čecha Karlosa Vémolu. V lete sa obaja borci stretnú opäť v odvetnom súboji, dejiskom bude futbalový štadióne v pražskom Edene.

Slovenská hviezda MMA Attila Végh Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Attila Végh.
247 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #MMA #Attila Végh