Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po šesťročnej prestávke sa vracia do MMA, no nevie si nájsť súperku. S obrovskou Brazílčankou nikto nechce bojovať

Slávna a súperkami obávaná brazílska bojovníčka Gabi Garciová sa vracia na scénu. Po šiestich rokoch ohlásila návrat do MMA, no čelí nečakanému problému.

23.02.2024 19:00
275956059 1242342919623076 638991179741524222 n Foto:
Gabi (vpravo) má 187 centimetrov a 110 kilogramov.
debata

S obávanou 38-ročnou rodáčkou z Porto Alegre sa totiž zatiaľ nedarí nájsť protivníčku. Súperky pred pred takmer dvojmetrovou a viac ako stokilovou ženou majú veľký rešpekt, možno až strach.

Človek by pri pohľade na Gabi povedal, že sa jej potencionálnym súperkám ani veľmi nečuduje. Brazílska obryňa meria 187 centimetrov, momentálne váži okolo 106 kíl a za rešpekt budia aj jej štatistiky.

V MMA jej evidujú celkovo sedem zápasov. Garciová sa v nich ani náznakom nepriblížila k poznaniu, ako chutí porážka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gabi Garcia (@gabigarciaofficial)

Dvakrát triumfovala knokautom, štyrikrát sa jej súperky vzdali a v jednom prípade si to bojovníčka rozmyslela a na avizovaný duel proti Garciovej napokon nenastúpila.

Garciovej návrat tak zatiaľ existuje iba na papieri, keďže musí čakať, ktorá zo súperiek naberie odvahu sa jej postaviť.

Brazílčanka však excelovala aj v iných bojových športoch. Je deväťnásobnou majsterkou sveta v Jiu Jitsu a štyrikrát ovládla zápasnícku disciplínu na Abu Dhabi Combat Club, tzv. grappling.

Jedenásť krát ovládla aj panamerické hry. Aby toho nebolo málo, k čiernemu pasu v Jiu Jitsu pred rokom pridala aj ďalší najtmavší opasok v Jude.

Chabib Nurmagomedov Čítajte viac Putin rozdával vo veľkom. Šéf UFC prezradil, čo všetko dostal Nurmagomedov, keď zdolal McGregora

Jej kariéra obsahuje aj kontroverzné momenty. Pre svoju mohutnú postavu bola často terčom nemiestnych žartov na internete, objavili sa aj podozrenia, že Gabi je transrodová osoba.

V roku 2014 jej tiež bola odobratá zlatá medaila z majstrovstiev sveta 2013 v Jiu Jitsu. Garciová neprešla testom na zakázané látky, v tele jej našli substanciu Clomiphene.

Tá limituje estrogén a vyrovnáva hladinu testosterónu, účinok u žien je však oveľa slabší ako u mužov.

K zákazu činnosti preto nedošlo. Komisia došlo k záveru, že Brazílčanka látku neužila vedome a ani sa nesnažila získať výhodu voči ostatným, jej kariéra tak mohla pokračovať.

Srbská bojovníčka taekwondo Sara Damnjanovičová Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Krásna a nebezpečná. V zbierke trofejí má...
debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #bojovníčka #MMA #Oktagon #Gabi Garciová