Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko-slovenská odveta má dátum. Vémola by si chcel Végha odvážiť, Slovák vraví o situácii, v ktorej Karlos každého zavraždí

Po viac ako štyroch rokoch. Opäť Zápasu storočia. Na futbalovom štadióne v Edene. Očakávaná odveta medzi Karlosom Vémolom a Attilom Véghom má zelenú. Veľký súboj vypukne 8. júna v Prahe.

11.12.2023 15:00
12 vémola végh Foto:
Karlos Vémola a Attila Végh.
debata (1)

„Prekvapilo ma, že som bol posledný, kto o tom vedel,“ usmieval sa Vémola, podľa ktorého bol finálny termín do poslednej chvíle záhadou.

„A čo keby som bol so ženou niekde na dovolenke? Ale tak nejako som si sedliackym rozumom spočítal, že by to malo byť začiatkom júna alebo koncom júla. 18. júna začína futbalové ME v Nemecku, fanúšikov by to v priebehu asi tak nezaujímalo,“ dodáva šampión poloťažkej váhy.

Český bojovník si chce splniť jednu z kariérnych výziev – túži si napraviť zaváhanie z roku 2019, kedy v pražskej O2 aréne zažil tvrdé KO. Bitka so slovenským velikánom bola vtedy obrovskou udalosťou.

„Už som ho raz porazil, je to pre mňa rovnocenný súper. Ale to, že som ho porazil, nič neznamená. Vtedy sa ma ani nedotkol. Nepocítil som jeho silnú stránku, ktorú všetci poznáme. Idem do prípravy tak, akoby som s ním zápas nikdy nemal,“ pripomína Végh.

„Či ma Karlos môže prekvapiť? Akože môže, môže… Videli sme to teraz, bolo to, ako keď Muhammad Ali začínal boxovať,“ mal na mysli Vémolovo K.O. za sedem sekúnd proti Košičanovi Langerovi.

Vémola MMA Čítajte viac Vémola musí vysvetľovať. Tigra, ktorého pozná celé Česko, údajne zmrzačil

„Je to nevyspytateľný šport. Karlos je zápasník, ktorý v živote niečo dosiahol a ja si ho vážim ako športovca aj človeka. Má jednu silnú stránku, ale tú má stopercentnú. Každého, koho chytí, tak toho zavraždí. Uvidíme v klietke, či prekvapí,“ vraví bývalý šampión prestížnej organizácie Bellator.

„Nikdy nerobím žiadne predikcie, že idem stopercentne vyhrať alebo že Karlosa zabijem. Tieto reči nechám na ňom, všetci ho poznáme. Ja tam idem ukázať to, čo nechávam na žinenke v rámci prípravy. Nech vyhrá ten lepší,“ podotýka slovenský bojovník.

„Dúfam, že Attila bude ready, ja som sa tak narodil. Musí teraz tých 30 kilečiek dohadzovať a môžeme ísť na to,“ naráža zasa Čech na súperovu telesnú hmotnosť.

„Aktuálne mám 105 kíl. Keď som vyžraný, tak mám 113, som veľmi ťažký. Mám veľké prsia a pollitrový pupok,“ robí si zo seba žarty Végh.

„Je ako ženská, on takto klame. 105 mám skoro ja. To je, ako keď sa spýtate ženskej, tiež vám povie o 20 kíl menej. Attila je to isté. Ak on má 105 kg, tak si ho chcem prevážiť,“ reaguje Vémola.

1 vémola Čítajte viac Sklamaný Vémola sa duelu s Kinclom nedočká. Jeho miesto obsadil Slovák. A čo odkázal Véghovi?

České médiá píšu, že odveta Zápasu storočia bye pre matadora Vémolu mohla znamenať definitívny koniec kariéry. "Kariéru budem pomaly končiť. Jediné, čo by ma mohlo vytiahnuť, je nejaký mega zápas, ktorý zatiaľ nevidím.

Keď Attilu porazím a bude to 1:1, tak keby si to chcel dohovoriť do tretice na štadióne v Bratislave, tak by ma to možno z dôchodku vytiahlo. Ale to už je otázka naňho," načrtáva Vémola.

"Nemôžem hovoriť za Karlosa, je to veľmi nevyspytateľný človek. Hovorí, že končí, ale potom bude zápasiť do 80-ky. Čo ja viem, čo má v hlave. Ja som taký, že nepoviem, či skončím.

Uvidíme, aká bude situácia a ako sa budem cítiť. A ak sa budem cítiť tak, že chcem zápas, tak ho budem mať," nezavrhol rovnako starý Végh možný posledný zápas svojej bohatej kariéry.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Karlos Vémola #Attila Végh