Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na skromného ajťáka z východu čaká český "tlčhuba" Vémola: Aj tak viac ľudí vie, kto je Karlos, než kde ležia Košice

Už 8. októbra v Bratislave ho čaká životný zápas. Český novinár Mladej fronty Dnes Robert Rampa ho nazval duelom "okázalosti a povýšenosti proti nenápadnosti a obyčajnosti."

31.07.2023 14:18
Pavol Langer Foto:
Pavol Langer.
debata (1)

Slovák Pavol Langer zosobňuje to druhé. Už čoskoro sa pobije o pás MMA šampiona poloťažkej váhy Oktagonu s Karlosom Vémolom. Čechom, ktorý má rád veľké gestá, vzletné reči, ktorý chce byť stoj čo stoj stredobodom pozornosti.

Presný opak košického rodáka, ktorého živí počítač…

30-ročný Slovák – hoci v klietke nie je žiadnym zelenáčom – je dodnes akousi neznámou. V rozhovore pre Mladú frontu niečo o sebe poodhalil. Srší z neho skromnosť a nenápadnosť. Je to úplne iný človek ako Vémola a je na mieste napísať, že v Bratislave sa stretnú dva svety.

Langer je jednoducho „ajťák, ktorý sa nechal prehliadať, a každé jeho slovo pôsobí ako ohrozený druh na pokraji vyhynutia,“ píše Rampa.

Karlos Vémola Čítajte viac Diváci pískali, jeho najbližší súper zo Slovenska ho bránil. Vémola sa na výhru natrápil, o opasok zabojuje v Bratislave

Jeho sociálne siete sú proti tým Vémolovým len slabým odvarom. Keď novinár Langerovi pripomenie, že by sa patrilo s tým niečo urobiť, Slovák pokrčí ramenami. „Ja sa snažím! Niekedy ma to chytí, ale nejde mi to. Čo mám na Instagram dávať? Ráno idem na tréning, potom do práce, znova na tréning a večer idem spať. Čím by som zásoboval ľudí?“ reaguje skromne.

„Veď sedím pri počítači. Instagramovú kariéru na tom asi nepostavím, fanúšikov by to prestalo čoskoro baviť. Sám z toho nie som nadšený, ale musíme to brať tak, že každý máme svoj život,“ zasmeje sa s tým, že je obyčajný priemerný chalan z východného Slovenska.

Jeho kariéra šla strmhlav nahor. Momentálne je po Martinovi Budayovi druhým najúspešnejším slovenským MMA zápasníkom. Tvrdí o sebe, že dosiaľ si súperov nikdy nevyberal a že to, čo sa mu podarilo, je zrejme na hollywoodsky príbeh.

„Veď viac ľudí vie, kto je Karlos Vémola, než to, kde ležia Košice. A pre mňa ako chlapca z Košíc je veľká česť naraziť na takého bojovníka. Verím, že ukážem to najlepšie, čo v sebe mám,“ dúfa.

stefanbazsoofficial 1670963996 4 Čítajte viac Krutá rana pre slovenského bojovníka MMA: Prišiel o obe nohy aj časť lebky

Langer svojim správaním akoby ani nepatril do MMA prostredia. Žiadne veľké slová od neho nečakajte, vyhrážky ani nič podobné. O svojom najbližšom súperovi sa vyjadruje s rešpektom.

„Ja ho (Vémolu, pozn. red.) svojim spôsobom mám rád. Pozriem sa na jeho videá, motivuje, inšpiruje a hovorí k veci. Uvidíme, kam ďaleko zájde. Aj to, že hovorí verejne o odchode do dôchodku, vypovedá, aký je chlap. Prísť s takýmto vyjadrením… O to väčšiu česť cítim, že budem jeden z jeho posledných súperov,“ dodáva pre český denník slovenský borec.

Česká MMA bojovníčka Veronika Zajícová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Má devätnásť rokov, za sebou vážnou autonehodu,...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Pavol Langer