Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konkurencia pre Zelenského. Hviezdny boxer bude kandidovať na ukrajinského prezidenta

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk oznámil, že plánuje kandidovať na prezidenta Ukrajiny.

14.07.2023 11:31
Joshua Usyk Foto: ,
Oleksandr Usyk s ukrajinskou vlajkou po víťazstve nad Anthonym Joshuom v auguste 2022.
debata (9)

Ukrajinec mal uzatvorenú predbežnú dohodu na boxerský zápas s Britom Tysonom Furym, ktorý je podľa Svetovej rady pre box (WBC) šampiónom v ťažkej váhe.

Napokon je všetko inak a Usyk bude 26. augusta bojovať v poľskom Vroclave proti inému Britovi, Danielovi Duboisovi.

Bielorusko EH19 Slovensko box Csemez Čítajte viac Paktovanie s Ruskom sa im vypomstilo. Boxerskú federáciu, ktorej šéfuje ruský prezident, vylúčili z MOV

„Vrátim si titul v ťažkej váhe, opäť sa stanem absolútnym šampiónom a budem kandidovať na prezidenta,“ povedal Usyk pre kanál Seconds Out na YouTube v odpovedi na otázku o plánoch v najbližšej budúcnosti.

Boxerská hviezda je svetovým šampiónom v ťažkej váhe podľa Svetovej boxerskej asociácie (WBA Super), Medzinárodnej boxerskej federácie (IBF), Svetovej boxerskej organizácie (WBO) a Medzinárodnej boxerskej organizácie (IBO).

Giselle Garciová Čítajte viac Boju o Paríž nestojí nič v ceste. Kuba po 63 rokoch povolila ženský box

Rodák z Krymu naposledy absolvoval zápas v ringu v auguste minulého roka, keď zdolal bývalého šampióna Anthonyho Joshuu, obhájil štyri tituly v ťažkej váhe a získal jeden navyše. V zbierke mu chýba už len jediný – opasok organizácie WBC.

„Výhru venujem ukrajinskému ľudu, ktorý bráni vlasť pred agresorom. A Tyson, začni s tréningom, budeš mojou ďalšou korisťou,“ uviedol po víťaznom súboji ukrajinský pästiar, ktorý zostal aj po 20 súbojoch v profiringu nezdolaný.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tyson Fury #Oleksandr Usyk #Volodymyr Zelenskyj