Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neustál krvavú bitku, blíži sa koniec. Vémola plánuje posledný boj proti Véghovi

Dlho očakávaná odveta "Zápasu storočia" bude pre neho posledným súbojom v klietke. Tak predstavil svoje plány Karlos Vémola pred blížiacim sa koncom kariéry.

31.05.2023 14:03
Karlos Vémola Foto:
Karlos Vémola
debata

Český veterán MMA musel pred dvoma týždňami zhltnúť poriadne horkú tabletku. V titulovom súboji o šampióna strednej váhy organizácie Oktagon MMA nestačil na mladšieho krajana Patrika Kincla a padol na body.

Navyše prehral spôsobom, na aký nie je zvyknutý. Z klietky odchádzal zakrvavený s množstvom tržných rán a monoklov.

Vémola Čítajte viac Prvé slová Vémolu po krvavom výprasku: Už to nikdy nezopakujem!

Aj to prispelo k jeho vyhláseniu, že v strednej váhe už nikdy zápasiť nebude a že pomaly chystá koniec kariéry.

„Beriem zle, že starnem. Chcem víťazstvo a potom ísť na posledný zápas s Attilom Véghom,“ potvrdil Vémola v podcaste Fight Cast One.

Ostrieľaný borec so skúsenosťami zo zámorskej UFC prehral s Véghom v novembri 2019. Zatiaľ čo jeho slovenský rival odvtedy do klietky nevstúpil, Vémola bral zápas za zápasom.

Odveta proti Véghovi by sa mohla uskutočniť koncom roka v pražskej metropole.

mma Čítajte viac Hľadá sa zbitý Vémola! Nemohol ani rozprávať, zmizol z haly. Šampión sa tešil, ako mu manželka vyšetrí rozkrok

„Ak si to budem môcť naplánovať, chcel by som rozlúčku v nabitej O2 Aréne, kam prídu všetci moji známi, fanúšikovia a tréneri. To je pre mňa krásna predstava a motivácia,“ vyhlásil 37-ročný matador.

Počas posledných rokov ho trápili mnohé zranenia. Opakovane mu operovali ľavé rameno, kvôli súbojom napriek rôznym hmotnostným kategóriám často zhadzoval nadmerné porcie.

Végh zatiaľ odvetu nepotvrdil, ale priznal, že by mal o ňu záujem. Dôležitým faktorom pri jeho rozhodovaní zohrajú finančné podmienky.

„Teraz záleží na Karlosovi, Oktagone a potom na mne. V živote už nehľadám výzvy, som na to už dosť starý. Ale s Karlosom je to niečo iné, zápas s nám mi zmenil život. Nejde o titul, ide o to, že ľudia chcú vidieť odvetu,“ povedal Végh pre iSport.cz.

Vémola má poslednej prehre bilanciu v klietke 34–7. Végh, bývalý šampión americkej organizácie Bellator, sa hrdí skóre 33 výhier, 9 prehier.

Najlepšie zarábajúci športovci v uplynulom roku Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
V top päťdesiatke najbohatších športovcov v...
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh #zápas storočia