Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé slová Vémolu po krvavom výprasku: Už to nikdy nezopakujem!

Karlos Vémola adresoval verejnosti a fanúšikom prvé slová po zdrvujúcej prehre s Patrikom Kinclom.

22.05.2023 08:41
Vémola Foto:
Karlos Vémola počas zápasu s Patrikom Kinclom.
debata (2)

V sobotnom titulovom súboji o šampióna strednej váhy organizácie Oktagon MMA nestačil na mladšieho krajana a po piatich kolách prehral na body.

Hoci sa 37-ročný veterán snažil o iniciatívu, v prospech súpera rozhodol vyšší počet signifikantných úderov a viditeľných zranení na tele zdolaného borca.

mma Čítajte viac Hľadá sa zbitý Vémola! Nemohol ani rozprávať, zmizol z haly. Šampión sa tešil, ako mu manželka vyšetrí rozkrok

"Dlho očakávaný súboj je za nami a nevyšiel mi podľa predstáv. Aj keď dosť ľudí hovorilo, že som zápas vyhral, tak teraz to už je jedno, pretože som to mal ukončiť a nenechať nikoho na pochybách.

Do piateho kola som šiel s tým, že vediem. Keby som vedel, že to tak nie je, nastúpil by som do posledného kola inak a pokojne by som riskoval aj to, že sa nechám knokautovať. Patrik je šampión, tak to jednoducho je. Pokiaľ chcete šampióna poraziť, musíte ho prejsť alebo ukončiť, a to sa mi bohužiaľ nepodarilo," sypal si popol na hlavu Vémola.

Skúsený bojovník, ktorý zvyčajne bojuje v poloťažkej váhe (do 93 kg), sa vyjadril, že do strednej váhy (do 84 kg) už niky nepôjde.

"To, čo som urobil svojej rodine, priateľom, tímu a všetkým okolo so zhadzovaním do 84 kg, už opakovať nebudem. Do tejto váhy sa vracať nechcem.

Žiadne ďalšie hazardovanie s vlastným zdravím. Sú tu na to mladší a lepší chlapci, a moje telo už to jednoducho nedáva," pokračoval.

Borec so skúsenosťami zo zámorskej UFC sa vyjadril aj k tomu, že po zápase nepodal súperovi ruku a rýchlo opustil halu.

"Mrzí ma, že som nedorazil na pozápasovú tlačovku, ale bohužiaľ, moje oči to v zápase dosť odniesli a musel som rovno do nemocnice na vyšetrenie.

Kto ma pozná, tak vie, že rešpektujem súpera a dokážem aj po prehre plniť svoje povinnosti, ale zdravie bolo prednejšie," vysvetlil.

Vémola Kincl Čítajte viac Vémola dostal výprask, z klietky odišiel s krvavou tvárou. Jeho premožiteľ vyzval Attilu Végha

Hoci ho niektorí fanúšikovia už posielali do športového dôchodku, Vémola končiť nechce.

„Teraz mám čas dať sa dohromady. Moja kariéra sa ale ešte neskončila. Mám s Oktagonom už dohodnuté zápasy a tie určite dodržím, som predsa len šampión poloťažkej váhy. Čo bude ďalej, to sa uvidí. Všetko si ešte v pokoji premyslím,“ dodal.

Pre 33-ročného Kincla o bolo v 37. profesi­onálnom zápase 27. víťazstvo. Vémola má po 41. zápase bilanciu 34 víťazstiev, 7 prehier.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Oktagon MMA #Patrik Kincl