Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie všetci Rusi uchvátili. Favorit vytasil povestný arzenál, no potom prišiel šok

MMA zápasník Vadim Nemkov sa stal novým šampiónom organizácie Bellator v poloťažkej váhe, boxer Alexander Povetkin si vybojoval dočasný titul WBC v superťažkej kategórii. Nie všetkým ruským zástupcom však uplynulý víkend v ringu či klietke prial.

25.08.2020 06:52
debata

Timura Valieva pred debutom v UFC považovali za jedného z najlepších bojovníkov v bantamovej hmotnostnej kategórii mimo najslávnejšej organizácie. Jeho prvý duel v nej sa však skončil katastrofou.

Ďalší debutant v UFC, Američan Trevin Jones, mu v Las Vegas uštedril knokaut.

Pôvodným súperom Valieva mal byť pritom Mark Striegl, ktorého však vyradili z karty len niekoľko dní pred galavečerom. Rodák z Machačkaly tak bol proti náhradníkovi jednoznačným favoritom a očakávalo sa jeho suverénne víťazstvo.

V úvode naznačil, že by prognózy mohol naplniť. V 1. kole ukázal, čo sa v ňom skrýva, po jednom z kopov dokonca Jonesa zranil:

Ten sa však nevzdával a nemienil nechať šancu Valievovi na dokončenie. Jones prežil a v 2. kole sa stalo niečo, čo nik neočakával.

Keď sa Valiev pokúšal pokračovať v útoku, schytal pravý hák na bradu a padol na zem. Tušil, že je zle, no bol príliš otrasený na únik zo súperovho zovretia. Jones ho na zemi dorazil niekoľkými údermi:

Pre tridsiatnika Valieva išlo len o tretiu prehru v profesionálnej kariére v MMA (na konte má 16 triumfov).

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Timur Valiev #Trevin Jones