Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cítim obrovskú úľavu. Tatar si po premiérovom góle vydýchol, fanúšikovia ho napriek tomu odpisujú: Vyhodené peniaze

V kariére nikdy nečakal na gól tak dlho. Slovenský útočník Tomáš Tatar po 7 mesiacoch konečne prelomil streleckú smolu. V 26. zápase sezóny zaznamenal svoj premiérový presný zásah v drese Colorada.

12.12.2023 16:03
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar v drese Colorada Avalanche.
debata

Radosť z neho mali aj spoluhráči, ktorí 33-ročného Slováka zovreli v hlúčiku pri mantineli.

„Cítim sa o pár kíl ľahší. Nemyslím si, že som niekedy čakal tak dlho na prvý gól v sezóne. Prišlo to však v správny čas. Som rád, že to pomohlo tímu,“ vraví Tatar, ktorého spovedala moderátorka coloradskej televízie.

Odchovanec Dubnice vyrovnával v prvej tretine zápasu proti Calgary na 1:1.

V stretnutí, v ktorom si na strane kanadského tímu zahrali aj slovenskí útočníci Martin Pospíšil a Adam Ružička, sa napokon z výhry 6:5 tešil práve Tatar.

Video

„Pocítil som obrovskú úľavu a chalani z toho boli nadšení. Som vďačný za túto partiu,“ opísal svoje bezprostredné emócie.

V play off bude nulový

Na slovenského reprezentanta sa od začiatku sezóny valila kritika za slabú produktivitu. Ešte v lete, keď si hľadal nový klub, navyše zaznievali hlasy, že nie je ideálnym hráčom pre tím, ktorý sa chce v play off dostať čo najďalej.

"Je to perfektný hráč na to, aby pomohol tímu dostať sa do vyraďovacích bojov vďaka svojej silnej schopnosti herne nabudiť mužstvo. V play off je však nulový.

V doterajších 52 zápasoch v tejto fáze nazbieral iba 13 bodov. Je prínosom pre papierovo slabší tím, ale nie pre ašpiranta na titul," napísal o Tatarovi zámorský expert Dom Luszczyszyn z magazínu The Athletic.

nemec devils Čítajte viac Famózny výkon Slováka. Devätnásťročný Nemec strelil premiérový gól v NHL, pred bránkou súpera zakončoval rutinérsky

Avalanche majú káder, ktorý môže pomýšľať na boj o Stanleyho pohár. Otázne je, akú rolu v ňom zohrá slovenský veterán, ktorý patrí medzi najstarších hráčov v tíme.

Tréner Jared Bednar ho už nechal aj sedieť na tribúne s vidinou, že sa jeho výkony zlepšia.

Fanúšikovia Colorada aj napriek gólu slovenského útočníka odpisujú. „Sú to vyhodené peniaze. Bezohľadu na to, koľko mu klub platí, nestojí to za to. Nedokáže zakončiť,“ reagoval fanúšik Mark Taylor na sociálnej sieti Twitter.

Všetko podriadi tímovému úspechu

Aktuálne má Tatar podľa špecializovanej stránky Eliteprospect nakročené k tomu, aby zaznamenal v základnej časti 28 bodov, čo by znamenalo jeho najhoršiu sezónu v zámorí od začiatku kariéry.

"V tíme, aký má Colorado, nebude hrať Tatar veľa presiloviek. Musí sa vyrovnať s tým, že už nepatrí medzi produktívnych lídrov – tak, ako bol zvyknutý vlani z New Jersey. Colorado má tím nabitý hviezdami, od ktorých sa očakávajú góly.

Väčší priestor na ľade dostane len vtedy, ak sa niektorá z hviezd zraní. V tejto sezóne sa nebude príliš zaoberať tým, koľko bodov získa. Všetko podriadi tímovému úspechu," konštatuje fínsky hokejový odborník Elmo Aittola.

Tomáš Tatar Čítajte viac Slafkovský? Preboha, len ho nechajte hrať, vraví fínsky expert. Nepáči sa mi, čo urobil Montreal s Mešárom

Hoci sa Tatarovi v zbieraní kanadských bodov príliš nedarí, vrátil sa na čelo produktivity Slovákov v prebiehajúcej sezóne.

Išlo o jeho deviaty bod, predtým nazbieral osem asistencií. Na druhom mieste je s ôsmimi bodmi Adam Ružička.

Pomáha mladým hráčom

Prínos Tatara pre tím však nespočíva len v produktivite. Patrí k hráčom, ktorí sú v každej kabíne mimoriadne obľúbení, pretože okolo seba vytvára pozitívnu atmosféru.

Ak sa mu nedarí, snaží sa čo najviac pomáhať ostatným spoluhráčom. Viackrát to ukázal aj na MS, kde sa ujal mladých pušiek na čele s Jurajom Slafkovským.

slovensko, usa Čítajte viac V zostave boli Šatan i Kopecký. Slováci dostali od Američanov príučku

„Každý hráč Colorada sa veľmi potešil, keď do klubu prišiel Tatar. Tomáš je skvelý tímový hráč a vďaka nemu šance Avalanche na úspech v bojoch o Stanelyho pohár stúpli,“ vraví Ismo Lehkonen, ktorého syn Artturi je Tatarovým spoluhráčom v tíme Colorada.

Majster zo sezóny 2022/23 sa aktuálne drží na štvrtej priečke v Západnej konferencii.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Colorado Avalanche