Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najproduktívnejší Slovák majstra reagoval na špekulácie o odchode do Česka. Hviezdna posila Spišiakov si dala najhoršiu známku

Hokej vie byť poriadne krutý. Presvedčili sa o tom Spišiaci, ktorí prehrali v šlágri extraligy a zároveň priamom súboji o prvé miesto na ľade majstra z Košíc 1:5. "Oceliari," ktorí nastúpili v retro dresoch z 80. rokov, vyškolili hostí v efektivite.

24.11.2023 23:26
SR Hokej Extraliga Muži 20. kolo KEX Foto:
Bitka o východ mala náboj a iskrilo sa najmä v úvodnej tretine.
debata

Pozornosť sa upierala najmä na dvojicu slovenských hokejistov. Z domáceho tímu to bol Filip Krivošík, ktorý mal podľa zákulisných informácií odohrať posledný zápas v košickom drese.

Podľa špekulácii by mali Košičania v blízkej dobe prísť o svojho najproduktívnej­šieho Slováka. O toho sa zaujímajú najmä kluby v Česku.

Video

„Rozhodne môžem vyvrátiť, žeby to bol môj posledný zápas za Košice. Nechajte sa prekvapiť. Zatiaľ to nechcem riešiť. Momentálne som tu a odvádzam pre tím maximálnu prácu,“ reaguje Krivošík.

Bakoš bol sebakritický

Druhým hráčom, na ktorého sa primárne upieral zrak fanúšikov i novinárov bol Martin Bakoš. Skúsený útočník pred pár dňami posilnil spišskonovoves­ký klub.

So svojou premiérou nebol absolútne spokojný.

„Bol to pre mňa ťažký zápas. Ak by som mal svoj výkon zhodnotiť na stupnici od 1 do 10 dal by som si 1. Musím sa dostať do hry. Mal som dlhšiu zápasovú prestávku. Nestíhal som s dychom a nohami. Verím, že každým zápasom to bude lepšie,“ nešetril kritikou na svoj výkon Bakoš.

Podľa neho rozhodli nevyužité presilové hry, ktorých mali Spišiaci celkovo štyri. Súpera dokázali prestrieľať v pomere 21:17.

Martin Bakoš Čítajte viac Lanáril ho Slovan, skončil v Spišskej. Splní sa mi dávny sen, život to tak zariadil. Premiéru zažije proti retro Košičanom

„Zápas sme mohli pokojne zlomiť na svoju stranu. Košice akurát v závere pridali nejaké góly, ktorými sa ten rozdiel zvýraznil, ale celkovo to bol vyrovnaný súboj. Liga je ešte dlhá. Netreba vešať hlavy,“ konštatuje Bakoš.

Svoju jednotku šetrili

Slabú efektivitu spomínal pri svojom hodnotení stretnutia aj tréner Spišiakov Vlastimil Wojnar. Český kouč navyše spomínal aj zahodené šance z prečíslení.

V bráne dostal príležitosť Filip Surák pred skúseným Marcelom Melicherčíkom. Aký bol dôvod?

„Rozhodli sme sa tak. Chceme viac Marcela šetriť, keďže už má svoj vek. Surák si zaslúži väčší priestor. V nedeľu a v utorok bude chytať Marcel,“ vraví Wojnar.

SR Hokej SZĽH NHL Draft Autogramiáda TNX Čítajte viac V zámorí žiari Slovák s netradičným rituálom. Pred najkrajším zážitkom v živote som musel odpovedať aj na zvláštne otázky

Ten zhodnotil aj výkon najnovšej posily, od ktorej sa očakáva veľký prínos z pohľadu ofenzívnej hry.

"Je vidieť, že Bakoš dlhšie nehral. Do formácie sme mu dali dvoch našich najlepších a najproduktívnejších útočníkov. V prvom zápase sa hľadal. Sám asi cítil, že to nebolo ono.

Pokiaľ u nás ostane, verím, že sa jeho výkony zlepšia. Všetci od neho čakajú, že bude lídrom, ale to nie je také jednoduché," hodnotí tréner Spišiakov.

Narodeninový darček pre kapitána

Lodivod Košičanov Dan Ceman hovoril o defenzívnej bitke, dvoch najlepšie brániacich tímov v lige.

„Bol to taký klasický play off hokej. Dôležité bolo, že sme hrali trpezlivo a pozorne v obrane. Nabudúce si však musíme dať proti Spišskej pozor na to, aby sme hrali viac na puku. Mali viac z hry. O to viac ma teší, že sme dokázali uspieť a predviesť skvelý výkon z taktickej stránky,“ konštatuje Ceman.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Nad dvojicou z KHL tréneri ani neuvažujú. Slovenskí brankári v extralige a v Česku žiaria. Kto z nich pôjde na MS?

Výhra bola zároveň ideálnym darčekom k narodeninám košického kapitána Michala Chovana. Ten si užíval najmä výbornú atmosféru, ktorú vytvorilo vyše šesť a pol tisíc fanúšikov.

„Bol to zápas ako sa patrí. Teší ma, že Edo Šimun strelil prvý gól v sezóne. Prispeje niečo do klubovej kasy. Zároveň sme si užili špeciálne retro dresy. Bola pre nás česť si v nich zahrať. Vieme, akí skvelí hráči si v nich v minulosti zahrali. Aj na pohľad boli dresy skutočne krásne,“ vraví Chovan.

Posledná rozlúčka s Romanom Čechmánkom Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
V zlínskom krematóriu sa rodina a priatelia...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HK Spišská Nová Ves