Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atletická kuriozita roka. Komický výkon guliarky, poslali ju šprintovať cez prekážky

Belgická atlétka Jolien Boumkwoová zažila na Európskych hrách v Poľsku jeden z najkurióznejších dní svojej športovej kariéry. V Chorzówe sa totiž oproti pôvodnému plánu nepredstavila iba vo vrhu guľou, ale štartovala aj v behu na 100 m cez prekážky.

24.06.2023 19:04
Jolien Boumkwoová Foto:
Jolien Boumkwoová počas svojho behu cez prekážky.
debata (6)

Výkonom 32,81 s zaznamenala jeden z najhorších časov histórie atletiky v tejto disciplíne, reprezentácii však pomohla získať dôležité body do tímovej súťaže. Pozrite si jej „šprint“ vo videu:

Na najkratšej prekážkarskej trati mala za Belgicko štartovať Anne Zagréová, tá sa však zranila. Podobný osud postihol aj prekážkarku na 400 m Hanne Claesovú a Belgičanom v súboji o udržanie v I. divízii začali chýbať body.

Prikročili tak k zúfalému riešeniu – požiadali o štart guliarku, ktorá už mala svoju súťaž za sebou, v piatok skončila siedma výkonom 16,58 m.

Gabriela Gajanová Čítajte viac Skvelý úspech bežkyne Gajanovej. Na Európskych hrách vybojovala medailu

Pre dvadsaťdeväťročnú mohutnú atlétku neboli preteky jednoduchá záležitosť, prekážky v pokluse skôr prekračovala ako preskakovala, no žiadnu nezhodila a dobehla do cieľa v súlade s pravidlami. "Mnoho atlétov by nebolo ochotných podstúpiť toto riziko.

Bola tu hrozba zranenia, no ja som sa obetovala. Nebola to pre mňa úplná novinka. Behávala som ešte ako juniorka a do svojich 24 rokov stále aj v rámci tréningu," povedala Boumkwoová v rozhovore pre belgickú Sforzu.

Jej obeta napokon znamenala zisk až dvoch bodov pre Belgicko, keďže napokon neskončila úplne posledná. V súboji kvalitatívne najlepšej osmičky totiž pre nepodarený štart diskvalifikovali favorizovanú Švajčiarku Ditaji Kambundjiovú. ME družstiev v atletike na Európskych hrách vyvrcholia v nedeľu.

Najkrajšie slovenské atlétky Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Špecialistka v behu na 400 metrov cez prekážky...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Európske hry 2023 #Jolien Boumkwoo