Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trojposchodová zlatá klietka, hnev mafiánov. Pistoriusa čaká na slobode život plný paranoje a strachu

Paraolympionik Oscar Pistorius je po jedenástich rokoch slobodným človekom. Bývalého skvelého bežca, ktorý vďaka svojim protézam dostal prezývku Blade Runner, však veľmi šťastný život asi nečaká.

07.01.2024 20:13
debata

Atlét bol odsúdený za vraždu svojej priateľky Reevy Steenkampovej. Pistorius ju zastrelil na Valentína v roku 2013 cez dvere kúpeľne. Tvrdil, že si ju pomýlil s vlamačom. Súd však jeho verzii neuveril a v roku 2016 vyniesol verdikt, ktorý znel: 13 rokov za mrežami.

Po odpykaní aspoň polovice trestu majú v JAR aj páchatelia ťažkých zločinov právo na podmienečné prepustenie. Preto sa rodák z juhoafrického Sandtonu mohol vrátiť do bežného života ako slobodný človek.

reeva pistorius Čítajte viac Priateľku zastrelil cez dvere kúpeľne, z väzenia ho prepustili na podmienku. My si odpykávame doživotný trest, vraví mama obete

Bude to život ako predtým? Naopak. Pistorius rovno z väzenia zamieril do Waterkloofu, konkrétne do luxusnej štvrte na predmestí. Tam sa nachádza prepychové sídlo v hodnote niekoľko miliónov eur, ktoré vlastní atlétov strýko.

Ten sa zaručil, že bude pôsobiť ako bežcov opatrovateľ po dobu ďalších päť rokov, kedy Pistorius bude v podmienke.

Britský Daily Mail popísal, ako to v atlétovej zlatej klietke vyzerá. Súčasťou pozemku je bazén, posilňovňa či tenisový kurt, všetko je oplotené a sledované bezpečnostnými kamerami.

Autom sa na pozemok dá dostať iba cez kontrolu, pri ktorej návštevníci musia oskenovať svoju dlaň. Na to všetko dozerá niekoľko vycvičených strážnych psov. Samotný dom má tri poschodia a je vybavený alarmami a inými bezpečnostnými systémami.

Oscar Pistorius Čítajte viac Vrah Pistorius ide definitívne na slobodu. Matka zabitej priateľky zúri

Pistorius sa má čoho báť. Za mrežami si urobil nepriateľov, niektorí z nich patria k obávaným gangom. Počas jeho procesu súdnu sieň navštevovalo známe meno z miestneho podsvetia Marc Batchelor, ktorý sa v minulosti so športovcom pohádal kvôli žene.

Batchelor prišiel o život počas prestrelky medzi znepriatelenými gangmi. Ako divák sa chodil na súd pozerať aj Mikey Schultz, ktorý sa priznal, že sa živil remeslom nájomného vraha.

Vo väzení si bývalý skvelý bežec vypestoval nemalú dávku paranoje. Konzumoval iba jedlo rovno z plechoviek, lebo sa bál, že ho otrávia.

Najpopulárnejší športovci na instagrame Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Aj keď špičkoví športovci zarábajú milióny,...
debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #mafia #Oscar Pistorius #Reeva Steenkampová #paraatletika