Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Desivé zistenie Svetovej atletiky. Rasistických a sexuálnych urážok pribudlo

Viac než polovica online urážok atlétov v priebehu tohtoročných MS v Budapešti boli rasistickej a sexuálnej povahy.

25.12.2023 14:10
Atletika Foto:
Ilustračná snímka: Podľa Svetovej atletiky čelilo útokom na sociálnych sieťach viac mužov ako žien.
debata (1)

Uviedla to organizácia Svetová atletika v správe po analýze viac než 450-tisíc príspevkov a komentárov na sociálnych sieťach v priebehu augustového šampionátu.

Štúdia Svetovej atletiky odhalila, že rasistických urážok bolo v tomto roku o 14 percent viac než pri majstrovstvách sveta v roku 2022 v americkom Eugene.

783169195 Čítajte viac Volko má po piatich týždňoch v Afrike jasný plán. V januári by chcel stihnúť aj bronzový míting

44 percent všetkých urážok bolo namierených na dvoch nemenovaných športovcov z celkovo 1344 monitorovaných účastníkov budapeštianskeho podujatia.

Preferovaným kanálom pre urážlivé komentáre bola sociálna sieť X (predtým Twitter) s takmer 90 percentami všetkých zachytených útokov. Predstavuje to nárast o 500 percent oproti vlaňajším MS.

Klára Holcová Čítajte viac Zdrvujúca správa pre český šport. Medzi obeťami šialeného vraha v Prahe bola aj nádejná atlétka

„Atléti by nemali byť nútení prijímať urážky ako nevyhnutný dôsledok svojej prítomnosti na sociálnych sieťach. Sme olympijský šport číslo jeden a máme zodpovednosť chrániť svojich športovcov, na štadióne aj mimo neho,“ uviedol výkonný riaditeľ Svetovej atletiky Jon Ridgeon.

Štúdia tiež ukázala nárast napadnutých mužov, na ktorých mierilo 51 percent urážok, oproti 49 percentám, ktorým čelili ženy.

Britská atletická kráska Keely Hodgkinsonová Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Rýchlo behá, ešte lepšie vyzerá. Napriek tomu,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #IAAF #Svetová atletika