Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizarná nehoda na MS v atletike. Osem šprintérov vydesila zrážka golfových vozíkov

Tvrdý stret golfových vozíkov postihol na atletických majstrovstvách sveta osem šprintérov. Pri nehode na ceste z rozcvičovacieho štadiónu na hlavnú plochu sa ľahko zranil Jamajčan Andrew Hudson.

25.08.2023 07:01
799781023 Foto:
Jamajský šprintér mal problémy s okom aj po dokončení svojho semifinálového behu.
debata

Nakoniec sa ale osmička šprintérov postavila na štart semifinále behu na 200 m v kompletnom zložení. „Trošku to so mnou zatriaslo,“ opísal moment český šprintér Ondřej Macík, jeden z účastníkov nehody.

Boli to síce len golfové vozíky, ale ten stret stál za to. Z jedného v poslednej chvíli vyskočil vystrašený dobrovoľník, v tom druhom po náraze zbledli tváre ôsmim dvojstovkárom, ktorí sa práve chystali na svoj semifinálový beh.

Vpredu sedel hviezdny šprintér Noah Lyles, v ďalšom rad Macík a vedľa neho Jamajčan Hudson, ktorý si kontroloval zranenie na tvári.

„Išli sme z rozcvičovania na štadión do call roomu. Pri výjazde z mostu do nás nabúralo golfové autíčko. Bolo to, akoby do nás narazilo auto,“ uviedol Macík. Potvrdil, že rozbité sklo trafilo atléta sediaceho vedľa neho.

„Otrasený som bol z toho určite. Ten chalan sedel hneď vedľa mňa. Jeho trafilo sklo do oka. Trochu to so mnou zatriaslo.“

ziadost o ruku Čítajte viac Najkrajší moment na MS v Budapešti? Slovák si pokľakol v cieli a požiadal priateľku o ruku. Prezradil, koľko ho stál prsteň

Zdravotný stav Hudsona bol chvíľu neistý, ale po krátkom ošetrení sa za ostatnými vrátil na štadióne. Organizátori situáciu vyriešili tak, že „havarovanú“ osmičku preradili z prvého do tretieho behu. To však atlétom spôsobilo ďalšie komplikácie.

„Znova som sa snažil byť koncentrovaný, potom nám povedali, že to presúvajú. To mi úplne nepomohlo. Namažete si hrejivú masť, všetko to z vás opadne. Keby sme bežali hneď, tak by to možno bolo lepšie,“ posťažoval sa Macík.

Museli tiež čakať na druhý vozík a sledovanie ošetrovania Hudsona tiež nebolo na psychiku najlepším liekom pred dôležitým behom.

Ján Volko Čítajte viac MS v atletike: Volkov čas na semifinále ani zďaleka nestačil

„Odviezli nás do tunelu, kde sme sa mohli hýbať. Ale po tom náraze to už nebolo príjemné. Lyles bol, myslím si, v pohode. Asi sú chalani trochu väčší profíci ako ja a zvládli to lepšie,“ dodal Macík.

Český šprintér skončil v semifinálovom behu posledný. Napriek problematickému večeru predviedol najrýchlejší čas v semifinále víťaz stovky Noah Lyles, ktorý dosiahol čas 19,76.

Je tak najväčším favoritom piatkového finále. Vlani na MS v Eugene zaostal len 12 stotín sekundy od svetového rekordu Usaina Bolta (19,19 s). Očakáva sa, že by v Budapešti naňho mohol zaútočiť.

Držitelia atletických svetových rekordov Fotogaléria - 50 fotiek Všetky fotky
Okrem mien velikánov atletiky a ich výkonov...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v atletike #MS v atletike 2023 #Andrew Hudson