Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najkrajší moment na MS v Budapešti? Slovák si pokľakol v cieli a požiadal priateľku o ruku. Prezradil, koľko ho stál prsteň

Španieli Álvaro Martín a Maria Pérezová sa stali majstrami sveta v chôdzi na 35 km, na svetovom šampionáte v Budapešti triumfovali pred súpermi z Ázie.

24.08.2023 12:48
ziadost o ruku Foto:
Romantický moment zachytili aj kamery fotografov.
debata (12)

Zo slovenského pohľadu zaujali hneď dve skutočnosti – kvalitná 19. priečka Dominika Černého medzi mužmi v osobnom rekorde 2:32:56 h a o 20 minút neskôr zásnuby slovenského chodeckého páru priamo v priestore cieľa. Černý totiž pri príchode do cieľa požiadal o ruku svoju priateľku Hanu Burzalovú.

Udialo sa tak pri jej príchode do cieľa po takmer štvorročnom vzťahu.

Na koleno si kľakol, keď bola pár metrov pred cieľom. Potom vytiahol snubný prstienok, s ktorým vo vrecku absolvoval budapeštianskych 35 km.

„To, že Hanku požiadam o ruku, mi napadlo predvčerom. Rýchlo som zbehol do najbližšieho nákupného centra a kúpil prstienok. Za pár tisíc…,“ cituje Černého oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ). "Pár tisíc forintov…“ doplnil vzápätí.

Martín triumfoval s náskokom štyroch sekúnd pred Ekvádorčanom Brianom Danielom Pintadom, tretí finišoval Japonec Masatora Kawano.

Černý zaostal za víťazom o 8:26 min, napriek tomu je jeho 19. pozícia najlepším slovenským umiestnením na tohtoročných MS v maďarskej metropole.

Druhý slovenský zástupca v súťaži mužov Michal Morvay preteky nedokončil, po varovaniach ho arbitri diskvalifikovali.

Pérezová zvíťazila pred obhajkyňou titulu Kimberly Garciovou Leonovou z Peru o 2:12 min, bronz získala Grékyňa Antigoni Ntrismpiotiová.

Mária Katerinka Czaková finišovala na 25. stupienku, Burzalová na 28. poste a Ema Hačundová na 31. mieste.

Krásne české vzpieračky v obrazoch Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
České vzpieračky dokazujú, že silový šport a...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v atletike