Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď som prišiel, už tam ležal. Slovenskú televíznu stálicu museli po kolapse pri obľúbenej partičke oživovať

Nepríjemný týždeň má za sebou dlhoročný šporotvý komentátor a moderátor Dušan Gabáni. Sedemdesiatsedemročnú známu tvár z televíznych obrazoviek museli urgentne previezť do nemocnice.

27.04.2024 09:57
Dušan Gabáni, Marcel Merčiak Foto:
Dušan Gabáni (vľavo) si v roku 2017 prevzal Cenu Gabriela Zelenaya z rúk predsedu poroty Marcela Merčiaka.
debata (2)

Gabáni skolaboval, keď na dvorci v areáli tenisového Slovana v Bratislave trávil čas pri obľúbenej partičke štvorhry s kamarátmi. Na mieste ho museli resuscitovať privolaní záchranári.

„Dušan hral štvorhru s partiou. Keď som prišiel do areálu, už ležal na zemi. Skolaboval, museli ho oživovať. Našťastie, prvá pomoc zabrala a sanitka ho odviezla do nemocnice. Verím, že bude v poriadku,“ opísal udalosť pre Športový čas tenisový tréner, ktorý chcel zostať v anonymite.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová uviedla, že muža po úspešnej resuscitácii previezli do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.

"Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali k 77-ročnému mužovi so zástavou srdca ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci.

Pavol Gašpar Čítajte viac Dlhoročný hokejový komentátor vôbec nerozumie Šatanovi a spol. Extraliga vraj dáva slovenskému hokeju príšerné vysvedčenie

Operátorka tiesňovej linky 155 vykonávala telefonickú asistovanú neodkladnú resuscitáciu počas ktorej bol použitý aj automatický externý defibrilátor, a to až do príchodu záchranárov na miesto," uviedla Klimešová.

Gabáni, ktorého v roku 2012 uviedli v ankete Osobnosť televíznej obrazovky do Siene slávy, je známy športový moderátor a komentátor.

Viac ako dvadsať rokov komentoval futbal, lyžovanie či atletiku v slovenskej verejnoprávnej televízii. Potom sa dlhé roky prihováral divákom cez relácie Televízie TA3, no z obrazovky sa v poslednom čase vytratil.

Pred pol rokom v TA3 skončil. „Mal som pocit, že vedenie už nejaví záujem o moju prácu,“ objasnil svoj koniec pred kamerami pre web Stratégie.

Zárobky slovenských futbalových klubov za 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zoradený podľa tržieb klubov za...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #kolaps #komentátor #záchranka #dušan gabáni #športový moderátor