Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Telefón bol plný správ. Útočník Cehlárik prerušil mlčanie a prehovoril o atentáte na Fica

Stredajší atentát na predsedu vlády Roberta Fica neušiel ani pozornosti slovenských hokejistov pred zápasom na MS proti Poľsku (4:0). Aj keď mali médiá zákaz pýtať sa na šokujúcu udalosť, švédska televízia SVT neposlúchla.

16.05.2024 12:27
Peter Cehlárik Foto:
Peter Cehlárik sa proti Poľsku dočkal prvého streleného gólu na MS v Česku.

Slovenskí hokejisti nastúpili na zápas na šampionáte iba päť hodín po tom, čo bol premiér niekoľkokrát postrelený útočníkom v Handlovej. V čase samotného zápasu ešte bojoval Fico o život.

„Bola to hrozná správa, ale museli sme sa sústrediť na zápas,“ prelomil mlčanie o situácii v slovenskom tíme v súvislosti s atentátom útočník Peter Cehlárik pre Aftonbladet.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Rozpačitý šampionát v podaní Slafkovského. Tvrdé slová od legendy slovenského hokeja

Predseda vlády bol ešte na operačnom stole v čase, keď slovenská reprezentácia vybojovala pohodlné víťazstvo nad Poľskom. Z dejiska MS sa ozývali neoficiálne hlasy, že sa zvažovala aj možnosť odloženia zápasu.

„Medzinárodná hokejová federácia a organizačný výbor MS pozorne sledujú situáciu so všetkými zainteresovanými stranami, políciou a miestnymi úradmi,“ odpovedali organizátori pre SVT ohľadom uskutočnenia zápasu.

„Nedalo sa vyhnúť tomu, čo sa stalo, telefón bol plný správ. Bolo to hrozné. Hovorili sme o tom, čo sa stalo, ale nič iné. Musel sme ísť hrať hokej,“ skonštatoval Cehlárik.

Tomáš Fučík Čítajte viac Žiadne otázky, len hokej! Slováci o atentáte mlčali, zväz reagoval. Poľský tréner: Hrozné

Rovnako ako v predchádzajúcich troch zápasoch majstrovstiev sveta bola ako vždy vypredaná Ostravar Arena zaplnená takmer výlučne slovenskými priaznivcami.

Krátko po zápase s Poľskom vyšla informácia, že Ficov stav ž nie je život ohrozujúci. Pre BBC to potvrdil krátko pred polnocou vicepremiér Tomáš Taraba.

Reakcie na povinné víťazstvo na MS proti Poľsku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Przeglad sportowy (Poľsko) – Poliaci na...
chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik #MS v hokeji 2024