Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Sklamanie a prekliaty rok. Tréner Slovákov stále verí, že dostane Neapol do pohárovej Európy

Taliansky tréner Francesco Calzona verí, že napriek nepriazni nedávnych výsledkov sa jeho tím SSC Neapol môže kvalifikovať do pohárovej Európy pre nasledujúcu sezónu.

07.05.2024 17:53
Francesco Calzona Foto:
Francesco Calzona.
debata (1)

Tím spod Vezuvu v pondelkovej dohrávke iba remizoval na ihrisku Udinese Calcio 1:1 a nezvýšil svoju šancu na prienik medzi osem najlepších tímov v tabuľke Serie A.

Neapolčanom aktuálne síce patrí ôsma priečka hodnotenia, no priebežne deviata Fiorentina na nich stráca iba bod a má k dobru jedno stretnutie.

"Keď som prišiel do Neapola, myslel som si, že môžeme byť lepší. To sa bohužiaľ nestalo.

Pokiaľ sa ma pýtate na budúcnosť, neviem vám odpovedať, pretože to je otázka pre klubové vedenie,“ povedal 55-ročný kouč pre taliansku televíziu DAZN, jeho vyjadrenia prebral aj špecializovaný web Football Italia.

SR Futbal ME kvalifikácia Calzona Haraslín Čítajte viac Veľká zmena pred európskym šampionátom. Dobrá správa pre trénera Calzonu aj reprezentantov

Calzona, ktorý je zároveň trénerom reprezentácie SR, viedol Neapol v trinástich dueloch vo všetkých súťažiach, pričom ani raz si „Partenopei“ neudržali čisté konto.

V Lige majstrov tím pod jeho taktovkou vypadol v osemfinále so španielskym gigantom FC Barcelona a v Serie A vyhral iba tri zápasy z jedenástich.

"Mali sme kvalitu na to, aby sme to zvládli lepšie, no teraz to vyzerá na sklamanie a prekliaty rok.

V mnohých veciach napredujeme pomalšie ako som chcel, ale vo všeobecnosti sme začali hrať organizovanejší futbal.

Francesco Calzona Čítajte viac Zostane už len Slovákom! Calzonove dni v Neapole sú spočítané, vykopne ho talianska legenda

Zopár veci sme zlepšili, ale stále to nestačí. Musíme v závere zabrať a urobiť viac, aby sme zvyšné zápasy vyhrali,“ doplnil rodák z Kalábrie.

Vzhľadom k získaným bodov do tabuľky koeficientu európskych súťaží bude mať Serie A v sezóne 2024/2025 až osem tímov bojujúcich v pohárovej Európe.

Neapol má stále šancu na prienik do Európskej ligy, tri kolá pred koncom stráca päť bodov na priebežne siedme Lazio Rím. Reálnejšia sa zdá byť možnosť s miestenkou do Európskej konferenčnej ligy.

Neapolčanom však „dýchajú na chrbát“ kluby AC Fiorentina, FC Turín a za určitých okolností aj Monza.

SR Bratislava šport futbal ME2024 J Slovensko Island BAX Čítajte viac Hološko: Bez Maka by už Calzona možno nebol trénerom Slovenska. Ľutujem, že som napísal esemesku Tarkovičovi

"Ešte raz opakujem, chceli sme viac, chceli sme Ligu majstrov, ale budeme radi aj za účasť v niektorej zo zvyšných súťaží. Musíme však hrať lepšie a potvrdiť to na ihrisku,“ doplnil Calzona.

Neapol sa najbližšie predstaví na domácom štadióne v súboji proti Bologni, následne vycestuje do Florencie a v poslednom kole si opäť pred vlastnými fanúšikmi zmeria sily s Lecce.

V ostatných dňoch talianske média informujú o konci Francesca Calzonu na lavičke minuloročného talianskeho majstra.

V súvislosti s obsadením tohto postu je najskloňovanejším menom Antonio Conte, ktorý v minulosti ligu ovládol s Interom Miláno aj Juventusom Turín.

Platy trénerov účastníkov ME vo futbale 2024 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Pozrite si ročné platy trénerov všetkých 24...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #SSC Neapol #Stanislav Lobotka #Francesco Calzona #európske poháre