Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden výstrel od skvelého výsledku. Fialková siahala na medailu

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila v piatkovom šprinte na ZOH 2022 v Pekingu 14. miesto, keď minula na strelnici až posledný desiaty terč.

11.02.2022 11:31
Čína Peking ZOH2022 Biatlon Fialková Foto: ,
Paulína Fialková v cieli šprintu žien na 7,5 km na ZOH 2022 v Pekingu.
debata (8)

Zlato získala Nórka Marte Olsbuová Röiselandová. Na stupňoch víťazov ju doplnili strieborná Švédka Elvira Öbergová a bronzová Talianka Dorothea Wiererová.

P. Fialková mala v cieli odstup +1:27,7 min. Ak by nemusela zamieriť na trestný okruh, mohla by v cieli bojovať o 5. priečku, ktorá patrila Nórke Ingrid Landmarkovej Tandrevoldovej s mankom +1:00,2.

V prípade úspechu by si vyrovnala pod piatimi kruhmi svoje osobné maximum, ktorým tak zostáva piata priečka z vytrvalostných pretekov v Pjongčangu. Ivona Fialková minula štyrikrát a obsadila 41. priečku s odstupom +2:27,5.

program zoh Mohlo by Vás zaujímať Peking 2022: Kto, s kým, kedy? Pozrite si program olympiády

Na strelnici mala bilanciu 1+3. Henrieta Horvátová obsadila 72. priečku, keď netrafila jeden terč v ľahu a v cieli mala manko +3:36,4. Nepred­staví sa tak v stíhacích pretekoch.

Röiselandová potvrdila post najlepšej biatlonistky sezóny. Vo Svetovom pohári jej patrí žltý dres líderky celkového poradia i červený pre najlepšiu ženu šprintu. Pri ideálnych poveternostných podmienkach neminula terč, tak ako päť najlepších žien v cieli a triumfovala s pohodlným náskokom 30,9 s.

„Dnes to bola pre mňa dokonalá jazda. Zrejme to boli moje najlepšie preteky v kariére a vyšlo to práve na olympiáde. Tieto trate mimoriadne bolia, no cítim sa silná. Už mám tri medaily a olympiáda iba začala. To je sen,“ tešila sa zlatá Nórka.

Röiselandová vybojovala svoj prvý individuálny najcennejší kov pod piatimi kruhmi po zlate z miešanej štafety v Pekingu. Vo vytrvalostných pretekoch bola bronzová. Celkovo už má v zbierke päť medailí.

Strieborná Öbergová získala svoju prvú medailu na vrcholnom podujatí. Prvého individuálneho cenného kovu sa dočkala aj 31-ročná talianska stálica biatlonových podujatí Wiererová. Tá mala doteraz na konte z olympiády iba dva bronzy zo štafiet.

8 debata chyba